Ceai sau cafea?

Ceai sau cafea este întrebarea la care încercăm să răspundem Alegerea între ceai sau cafea nu este însă una voită. Se pare că gusturile sunt determinate genetic, potrivit unui studiu, inclusiv atunci când dorim să alegem între ceai sau cafea. Pare o joacă dar studiul este unul cu informaţii importante. Între ceai sau cafea nu alegeţi doar că doriţi ci şi pentru că există o predilecţie genetică. Este mai greu de acceptat dar aceasta este realitatea.

Ceai sau cafea?

Ce anume determină preferinţa noastră pentru ceai sau cafea ? Gusturile sunt determinate parţial ”genetic”, potrivit unui studiu publicat în revista ştiinţifică Nature, relatează France Presse.

„Studiul a fost realizat pe un eşantion foarte mare”, pentru a demonstra că „percepţia gustului amărui influenţează preferinţa pentru ceai sau cafea”, a precizat Daniel Liang-Dar Hwang, de la Universitatea Brisbane, coautor al studiului. Potrivit acestuia, persoanele care prezintă cea mai mare sensibilitate la gustul amar al cafelei sunt, în mod paradoxal, cei care o consumă cel mai mult.

Băutorii de cafea detectează cafeina

Acest fapt ”sugerează că băutorii de cafea dezvoltă un gust sau o capacitate de a detecta cafeina”, a precizat profesorul de medicină preventivă Marilyn Cornelis, coautorul studiului. „Genetica determină într-o mai mare măsură percepţia gustului amar decât percepţia dulcelui” explică Dianel Liang-Dar Hwang.

Percepţia gusturilor este, în aceeaşi măsură, influenţată de comportamentele noastre. „Chiar dacă, în mod natural, oamenilor nu le place gustul amar, putem învăţa să apreciem alimentele amărui”, a explicat cercetătorul.

„Băutorii de cafea fiind, în general, mai sensibili la amărui decât băutorii de ceai au o probabilitate mai mare de a aprecia gustul amar al altor alimente, precum legumele verzi”, spune cercetătorul.

Studiul, bazat pe datele genetice ale circa 438.000 de britanici, nu poate fi ”generalizat la alte ţări şi culturi”, potrivit autorilor.

Ceai sau cafea, această întrebare are un răspuns în acest studiu care susţine că organismul dictează.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*