Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Blondele sunt de fapt mai inteligente

Un studiu recent arata ca femeile blonde nu sunt mai putin inteligente decat alte femei ci din contra. Inteligenta inferioara a blondelor este de fapt un mit, potrivit unei cercetari efectuate in Statele Unite. Mitul ca blondele ar fi mai putin inteligente decat celelalte femei cu parul de alte culori nu se bazeaza pe nimic. Dimpotriva: coeficientul lor de inteligenta (IQ) ar fi peste medie – cel putin asa arata un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea de Stat din Ohio.

Cercetatorii  americani au analizat o banca de date ce cuprinde profilurile a catorva mii de femei, reprezentative pentru populatia americana, care au dat un test de competente lexicale, matematice, de logica, cu alte cuvinte probele clasice pentru determinarea IQ-ului.

Rezultatul a fost ca blondele au fost primele, cu o medie de 103,2, urmate de satene (102,7), roscate (101,2) si brunete (100,5). Autorii precizeaza însa ca diferentele sunt foarte mici si ca toate culorile de par sunt egale în ceea ce priveste IQ-ul.

Ei adauga însa ca blondele sunt mai putin susceptibile sa prezinte un IQ foarte scazut. Concluzia cercetatorilor americani este ca „Stereotipul blondei proaste este un mit”. Dincolo de acest lucru, cercetatorii mentioneaza ca aspectul joaca un important rol economic si ca prejudecata blondei nu prea inteligente îi poate influenta pe unii angajatori, releva site-ul passionsante.be.

Asadar, potrivt noilor informatii, femeile blonde sunt deseori mai inteligente decat brunele, roscatele si brunetele. Poate din acest motiv foarte multe femei se vopsesc… blonde :).

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*