Banana cu coajă comestibilă

Da, a apărut în sfârşit banana cu coajă comestibilă. Da, aţi citit bine, banana cu coajă comestibilă a fost descoperită. Adio curățat de coajă şi, mai ales, o să dispară expresia „am alunecat ce pe o coajă de banană”. Pentru că nu se va mai arunca pe jos această coajă de banană ci va fi mâncată. Se pregătesc în viitor noi surpize în cercetarea agronomică: pepenele cu coajă comestibilă, portocala cu coajă comestibilă şi nuca fără miez. Trecând de la glumă la realitate, să aflăm care este povestea pentru banana cu coajă comestibilă.

Mongee: banana cu coajă comestibilă

Publicaţiile online britanice Daily Mail şi The Telegraph ne spun povestea acestei descoperiri ştiinţifice. Banana cu coajă comestibilă a fost inventată de agronomii japonezi. Şi poartă numele de Banana Mongee. Acest nou tip de banană a fost creat de fermierii japonezi. Ei au utilizat o tehnică inovatoare de congelare rapidă, informează The Telegraph. banana cu coajă comestibilă este însă cu siguranţă o invenţie inedită.

Banana Mongee, care poate fi mâncată cu tot cu coajă, a fost creată de Setsuzo Tanaka, director de dezvoltare tehnică în cadrul D&T Farm din prefectura Okayama, situată în vestul Japoniei. Bananele sunt realizate cu ajutorul unei metode ce nu implică utilizarea pesticidelor, numită ”trezire prin îngheţ-dezgheţ”, inspirată din Epoca de Gheaţă, ce presupune menţinerea plantelor la temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius urmată de creşterea bruscă a temperaturii până la 26 de grade Celsius.

Un fruct cu creştere rapidă

Procesul declanşează o creştere rapidă ce reduce perioada tipică de doi ani de cultivare a unui banan la circa patru luni. Rezultatul obţinut este un fruct care, la prima vedere, pare normal însă este mult mai dulce în comparaţie cu o banană cultivată în mod convenţional şi, în plus, coaja sa este 100 % comestibilă.

Deşi banana cu coajă comestibilă este cultivată în prezent doar în Japonia, Setsuzo Tanaka a anunţat că doreşte colaborarea şi cu alte ţări. Precizaând că doreşte să exporte patentul pentru această invenţie.

Banana cu coaja comestibilă: greu de găsit

Livrările de Mongee – care înseamnă ”incredibil” în dialectul Okayama – sunt în prezent limitate la loturi mici, de zece banane, comercializate în fiecare săptămână pe plan local, fiecare fruct fiind vândut cu aproximativ 5 dolari. Japonia nu este străină de invenţii în materie de fructe, în această ţară fiind creaţi pepenii pătraţi – cultivaţi în matriţe pătrate – mult mai uşor de transportat în comparaţie cu cei convenţionali.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*