Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Timbrul de mediu inlocuit de o noua taxa

O taxa pe carburant de aproximativ 2 lei la fiecare plin este propusa pentru a inlocui taxa de timbru de mediu. Taxa ar urma sa fie platita de absolut toti soferii si va fi inclusa in pretul carburantului. Anuntul vine dupa ca Comisia Europeana a declarat ilegal timbrul de mediu.
Propunerea vine de la Ministerul Mediului – ministrul Cristiana Paşca Palmer, propune o formă de taxare înclusă în preţul carburantului, astfel încât impozitarea să se facă în funcţie de consumul de combustibil.

Ministrul Mediului admite că actuala taxă de înmatriculare nu este una corectă, dar nu este de acord cu eliminarea ei fără a fi înlocuită cu o nouă formulă de taxare.

Cristiana Pașca Palmer spune că banii încasați de stat prin timbrul de mediu reprezintă 45% din buget Fondului de Mediu, fiind principala sursă de finanțare pentru programele de mediu ale Guvernului.

Taxa pe consumul de combustibil ar urma sa fie de aproape 2 lei la fiecare plin. La acest calcul se adaugã o impozitare diferențiatã a mașinilor în funcție de norma de poluare a motorului.

Primele informaţii sunt că noua taxă „va fi echitabilă pentru toată lumea”, însă formularea este atât de ambiguă încât lăsa loc de numeroase interpretări. Singurul lucru cert este că principiul taxei auto va rămâne neschimbat, şi anume „poluatorul plăteşte”, în ciuda faptului că toate taxele auto care s-au bazat pe acest principiu au fost declarate ilegale.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*