Supe cu gris, cu galuste, cu orez

Un potpuriu de retete de supe. Retete de supe inspirate din cunoscuta carte bucate a renumitei Sanda Marin. Retete pentru supe cu gris. Minunatele supe ce utilizeaza grisul. Sau retete de supe cu galuste (din gris) sau cu orez. Retete de supe ce nu trebuie sa va lipseasca din retetarul pe care trebuie sa il aveti la indemna in bucatarie. Supele sunt si raman retete de baza in bucataria romaneasca.

Supele desi par de inspiratie britanica sunt de sorginte balcanica. La fel ca ciorbele, supele reprezinta retete mai usor de realizat si mult mai adaptate pentru regimuri specifice. Retetele de supe pe care le prezentam in acest articol sunt parte a bucatariei romanesti. Supele au intrat in bucataria romaneasca in perioada interbelica. Dar sunt retete ce deriva din vestitele ciorbe realizate in Bizant. Ciorbele si supele fac parte din bucataria romaneasca de peste 100 de ani.

Supa de gris

Pentru 6 persoane: 4 linguri cu vârf de griş.

Când supa este gata, se strecoară jumătate din ea într-o oală mai mică şi când aceasta clocoteşte, se toarnă cu o mână câte puţin griş, iar cu o lingură se amestecă pentru ca să nu se facă cocoloşi. Într-un sfert de oră este gata. Se adaugă şi restul de supă. Se serveşte, după gust, cu frunze verzi de pătrunjel, tăiate fin.

Supa cu orez

Pentru 6 persoane; 3 linguri cu vârf de orez.

Se alege orezul, se spală şi se pune la fiert în supa strecurată. Se amestecă din când în când cu lingura, pentru ca să nu se prindă de fund. Orezul fierbe în jumătate de oră. După gust, la masă se poate adăuga lămâie.

SUPĂ CU GĂLUŞTE DE GRIŞ

Găluştele: 1 Iingură unt sau untură, 1 ou, 4 linguri griş, sare.

Se freacă oul cu o lingură rasă de unt sau de untură, până se face ca o cremă. Se pune grişul câte puţin şi sare. Pasta trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase.

Se strecoară supa într-o cratiţă destul de mare, astfel încât găluştele să nu se atingă între ele şi să se sfărâme. Când supa clocoteşte, se ia cu o linguriţă din pasta de griş şi se dă drumul în supă. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă ia foc mic. În douăzeci de minute sunt fierte.

Când sunt gata, se iau cu lingura de spumuit, se pun în castron cu grijă să nu se sfărâme şi se strecoară deasupra supa în care au fiert, adăugând şi restul de zeamă care a fost ţinut la cald.

Retete de supe

Aceste retete de supe se adauga articolelor dedicate supelor si ciorbelor de pe LadysBlog.ro. Blogul Doamnelor ramane o sursa de inspiratie pentru orice bucatarie. Retetarul bucatariei tale trebuie sa includa si informatiile si retetele LadysBlog.ro .

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*