Reteta salata de praz

O reteta de salata specifica Romaniei si Bulgariei. Salata de praz din acest articol are la baza o reteta din cartea de bucate Sanda Marin. Prazul folosit pentru aceasta salata nu trebuie sa fie prea batran. Reteta pentru salata de praz este usor de realizat si nu necesita foarte multe produse.

Baza pentru salata de praz este prazul. Pe care este bine s ail cumparati din piete. Prazul autohton este mult mai bun decat prazul provenit din alte tari si vandut in hypermarketuri.

O salata usoara, recomandata in orice anotimp.

Salata de praz

Reteta de salata din praz prezentata in acest articol este inspirata din cartea de bucate Sanda Marin. Ca de obicei, in retetele Sandei Marin, mai intai aveti ingredientele pentru reteta de salata de praz si apoi modul de preparare. Salata de praz poate fi realizata din praz crud sau praz fiert.

O legătură de praz, 2 linguri ulei, 1 lingură oţet, un praf de piper, sare.

Prazul se poate face salată crud sau fiert. Dacă se fierb, se pune prazul cuăţit  şi tăiat în bucăţi de 5 – 6 cm, cu apă fierbinte, la foc şi se lasă să dea câteva clocote. Prazul fierbe repede, de aceea trebuie să se observe să nu se sfărâme. Se face sosul din ulei, oţet, sare şi piper, cu sau fără muştar. Şi se toarnă pest prazul scurs de apă şi răcorit. Cu acleşi sos se prepară şi salata de praz crud.

Reteta pentru salata de praz este inspirata din cartea de bucate Sanda Marin si recomandata de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*