Reţetă paste carbonara

Reţetă paste carbonara originală: delicioasă. O reţetă originală paste carbonara italiana pe înţelesul tuturor, pe Blogul Doamenlor. O reţetă mediteraneeană pentru paste carbonara pe care o propunem în acest articol. Pastele sunt minunate şi pot fi pregătite aproape cu orice. Dar reţeta originală de paste carbonara este un pic mai complicată. Este de fapt reţeta originală pentru pastele carbonara. O reţetă relativ simplă pe care o prezentăm în acest articol. Nu trebuie să faceţi pe italienii, trebuie doar să respectaţi această reţetă paste carbonara.

Reţetă paste carbonara originală: timp de preparare 20 de minute. Dificultate uşoară spre medie. De altfel aproape toate reţetele italieneşti bazate pe paste au această calitate: sunt uşor de preparat. Această minunată reţetă are o istorie recentă: nu are nici măcar 100 de ani.

Ingrediente reţetă paste carbonara originală

Compozitie pentru 4 persoane:

  • 400-500 g paste (de preferat spaghetti),
  • 2 galbenusuri,
  • 1 albus,
  • 250-300 g kaizer sau sunca presata,
  • ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica),
  • sare, piper dupa gust.

Preparare reţetă originală paste carbonara

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui. Între timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj – daca nu devin rascoapte).

Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval).

Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval. Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc.

Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie. Imediat dupa preparare, cu un pahar de vin rosu!

Reţetă originală paste carbonara

Reţeta originală paste carbonara

Reţeta originală paste carbonara: un produs gastronomic inventat în secolul trecut. Rețeta nu este legată de un anumit tip de brânză sau de un tip anume de paste făinoase. Brânza este, de obicei, Pecorino Romano. Spaghetele sunt pastele obișnuite, cu toate acestea, fettuccine, rigatoni, linguine sau bucatini sunt de asemenea folosite. Fie guanciale, fie pancetta pot fi folosite. Un alt înlocuitor comun în afara Italiei este lardoanele de șuncă afumată. Aşadar kaizerul pe care îl folosim în România are note specifice în Italia.

Pastele carbonara de la legendă la realitate

Paste alla carbonara reprezintă o reţetă înregistrată înainte de al doilea război mondial. În special, este absentă din catalogul de la Ada Boni’s 1930 La Cucina Romana. Reţeta pentru pastele carbonara este atestată pentru prima dată în 1950, când a fost descrisă în ziarul italian La Stampa ca o farfurie căutată de ofițerii americani după eliberarea aliaților din Roma, în 1944.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*