Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reteta cozonac fara framantare

1809 Viewed Lady4u 0 respond
Cozonac fara framantare

O reteta de cozonac fara framantare. Afla cum poti poti avea un cozonac fara framantare. Reteta de cozonac fara framantare este explicata in detaliu pe Blogul Doamnelor si este la indemana oricarui bucatar cu oexperienta mai bogata sau mai redusa. Cozonacul fara framantare este un cozonac cu un mod de rpeparare diferit asa cum reiese din titlul acestei retete de succes.

Un desert traditiona romanesc – cozonacul – este acum la indemana oricarui bucatar. NU mai este nevoie de framantare pentru a obtine cozonacul. Binainteles ca vor exista si critici: cum adica un cozonac traditional fara framantare? Probabil ca au dreptate carcotasii insa, daca nu va pricepeti sau nu aveti timp pentru cozonaci framantati iata o reteta de cozonac ce poate fi realizat fara framantare. Timpul de preparare insa este mai mare pentru ca reteta se bazeaza pe o perioada de „asezare” a aluatului dupa cum puteti vedea in clipul video de mai jos.

Ingrediente cozonac

– Lapte
– Drojdie
– Oua
– Esenta de vanilie
– Sare
– Coaja de lamaie
– Unt topit
– Faina
– Zahar pudra
– Cacao
– Miez de nuca (pisat)
– Rahat
– Foaie pentru prajituri (hartie).

Modul de preparare cu ingredientele de mai sus este prezentat in clipul video de mai jos. Masura si cantitatea de ingrediente este masurabila dupa ce observati in clipul video ce exeplica foarte bine reteta de cozonac fara framantare.

Preparare cozonac fara framantare

1. Amestecati ingredientele pentru aluat. Dizolvati pentru 5 – 10 minute drojdia cu laptele caldut. Într-un bol mai mare amestecati zaharul cu 3 galbenușuri de ou, coaja de lamâie, esenta de vanilie, sare și untul topit racit. Apoi adaugati laptele cu drojdia dizolvata și faina, amestecati continutul atât cât sa obtineti un amestec omogen. Toata compozitia turnati-o într-un bol uns cu ulei.

2. De fapt asta este secretul retetei… Acoperiti aluatul cu pelicula de bucatarie și lasati-l la dospit timp de 1 ora la temperatura camerei. Când aluatul și-a dublat cantitatea puneti-l în frigider pentru 12 ore. Astfel va avea timpul necesar sa se dizolve glutenul din faina iar cozonacul nostru sa devina pufos la coacere.

3. Intre timp… Pregatiti umplutura pentru cozonac. Amestecati zaharul pudra cu praful de cacao, miezul de nuca și rahatul.

4. Urmatiri clipul video si… Împartiti aluatul în doua bucati și întindeti fiecare bucata de aluat astfel încât sa obtineti o foaie cu grosimea de 1 cm. Peste aluat puneti umplutura obtinuta lasati 1- 2 cm pe marginea foii întinse. Ungeti marginea foii de aluat cu galbenuș de ou și începeti sa rulati aluatul cu umplutura.

5. Când sunt gata ambele rulade împletiti-le ca pe o funie. Puneti cozonacul într-o tava (12/25/10 cm), tapetata cu hârtie de copt și unsa cu ulei. Ungeti cozonacul galbenușul de ou.

6. Puneti cozonacul la copt pentru 30 – 40 de minute la temperatura de 160°C.

O reteta recomandata de Blogul Doamnelor – Ladys Blog – ce are ca sursa savuros.tv.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
5/5 - 1
You need login to vote.
Filed in
Pasca branza stafide

Reteta pasca cu branza dulce

Rulouri cu crema

Rulouri cu crema din lapte

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*