Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

O sondă extraterestră a vizitat sistemul nostru solar

O sondă estraterestră ce a vizitat sistemul nostru solar pare să fie o nouă dovadă a vieţii estraterestre. Este vorba despre un obiect spaţial care ne-a vizitat sistemul solar anul trecut şi, potrivit studiilor, nu a fost doar un obiect. Discuţiile despre posibilitatea existenţei vieţii inteligente şi în alte galaxii îi preocupă în continuare pe oamenii de ştiinţă. Pentru cei care nu cred că ar exista şi alte fiinţe în spaţiu este o nouă dovadă că nu suntem singuri în univers. Timpul dar şi istoria planetei noastre demonstrează cu argumente că suntem „analizaţi”. Planeta Pământ, Terra, nu este cu siguranţă singura planetă cu fiinţe inteligente. Pe scurt: un obiect spaţial care a vizitat Sistemul Solar în 2017 ar putea fi o sondă extraterestră potrivit Universităţii Harvard.

Sonda spaţială extraterestră în sistemul solar

Un obiect spaţial ce are forma unui trabuc şi care a vizitat Sistemul Solar în 2017 ar putea fi o navă extraterestră trimisă pentru a studia Terra. Această ipoteză, ce pare desprinsă dintr-un film SF, este însă cât se poate de serioasă şi a fost formulată de astronomii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, informează site-ul cnews.fr.

Acel corp ceresc, denumit ‘Oumuamua, care în limba hawaiiană înseamnă ‘Un mesager venit dintr-un trecut îndepărtat’, a fost reperat pentru prima dată în octombrie 2017 de telescopul Pan-STARRS 1, aflat în Hawaii.

De atunci, oamenii de ştiinţă au încercat din răsputeri să determine adevărata natură a acelui obiect spaţial misterios, care nu semăna cu niciunul dintre cele cunoscute până în prezent. În cele din urmă, cercetătorii au cedat în faţa evidenţei: nu era vorba nici de o cometă, nici de un asteroid, ci de un nou tip de ‘obiect interstelar’.

Ipoteză a cercetărilor de la Harvard

Într-un articol publicat în această săptămână şi preluat de CNN, cercetătorii de la Harvard Smithsonian for Astrophysics au estimat că acel corp ceresc, ce avea o lungime de 10 ori mai mare decât lăţimea sa, colorat în roşu şi negru şi care se deplasa cu viteza de 315.431 de kilometri pe oră, ar fi putut să fie ‘de origine artificială’.

”Oumuamua ar putea fi prima sondă operaţională trimisă intenţionat spre Terra de către o civilizaţie extraterestră’, au scris autorii studiului.

Ei sunt de părere şi că ‘Oumuamua ar putea fi ‘o pânză solară’ comparabilă celor fabricate pe Terra şi care permit vehiculelor spaţiale create de oameni să se deplaseze în spaţiu graţie radiaţiei emise de stele.

De asemenea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard cred că faptul că acel obiect se deplasează cu viteză mare şi pe o traiectorie neobişnuită ar putea să însemne că el şi-a depăşit durata de funcţionare.

”Oumuamua este primul obiect cosmic văzut vreodată în sistemul nostru solar despre care ştim că provine din altă parte’, au adăugat autorii oamenii de ştiinţă.

Existenţa civilizaţiilor extraterestre

Nu mai e decat un pas pana la intalnirea cu extraterestrii. Cel putin asa sustin reprezentantii Academiei de Stiinte din Anglia. Si nu vorbesc de o civilizatie, ci de o suta chiar.

″Acum nu ne mai intrebam daca suntem in Univers, ci cand ne vom intalni cu civilizatiile extraterestre”, ne sugereaza oamenii de stiinta care par destul de increzatori intr-o astfel de intalnire.

Acestia au publicat un studiu in revista Philosophical Transactions of the Royal Society Academy si apoi prealuat si de BBC in care vorbesc despre existenta civilizatiilor extraterestre, numarul acestora fiind estimat la o suta pe baza unui calcul propus in 1960 de astronomul Frank Drake, in prezent coordonatorul SETI, programul pentru cautarea civilizatiilor extraterestre.

“In baza cunoscutei ecuatii Drake, care ajuta la determinarea numarului de civilizatii din galaxie si posibilitatea venirii in contact cu ele, putem spune ca, in fiecare moment, in Univers, exista intre 10 si 100 de civilizatii extraterestre”, a declarat dr. Martin Dominik, profesor la St. Andrews University.

Expertii britanici recomanda infiintarii in cadrul structurilor ONU a unei agentii speciale competente care sa se ocupe de problemele legate de asteptata intalnire cu civilizatiile extraterestre.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*