Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

O primată a intrat în Epoca de Piatră. A învăţat să utilizeze unelte speciale pentru a ajunge la hrană – VIDEO

104 Viewed Lady4u 0 respond

Un videoclip incredibil prezintă dovezi ale faptului că o primată din prezent a intrat în Epoca de Piatră. Cercetătorii au înregistrat momentul în care un capucin cu faţa albă utilizează unelte din piatră.

O echipă internaţională de specialişti a realizat descoperirea în timp ce observau capucinii cu faţa albă din Parcul Naţional Coirba, Panama. Conform Mail Online, cercetătorii au început să observe animalele după ce una dintre colegele lor, Alicia Ibanez, a declarat în 2014 că animalele utilizează unelte din piatră. 

Cercetătorii din cadrul Insitutului Max Planck au decis să amplaseze camere pe trei insule din parc pentru a înregistra momentul.  Un singur capucin de pe insula Jicaron a utilizat unelte, fapt ce sugerează că strămoşii omului au ajuns să utilizeze întâmplător unelte din piatră şi să intre în Epoca de Piatră. 

[embedded content]

Specialiştii sugerează că mai mulţi factori au influenţat comportamentul capucinului. Absenţa prădătorilor de la sol le-a permis să petreacă mai mult timp în pădure. De asemenea, lipsa hranei i-ar fi împins să utilizeze pietre pentru a crăpa nucile şi cochiliile crustaceelor. „Am fost surpinşi de faptul că acest comportament este localizat geografic”, a declarat  Brendan Barrett, din cadrul Institutului Max Planck. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Citeste mai departe articolul pe: O primată a intrat în Epoca de Piatră. A învăţat să utilizeze unelte speciale pentru a ajunge la hrană – VIDEO

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in

Top 10 cele mai bine vândute telefoane de până acum

Opţiunile femeilor infertile: fertilizarea in vitro, mama surogat şi rejuvenarea ovarelor

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*