Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mormantul lui Aristotel identificat

611 Viewed Lady4u 0 respond
Aristotel Metafizica

Mormantul lui Aristotel, unul dintre cei mai importanti filosofi ai Greciei antice, pare sa fie descoperit de un arheolog grec in apropierea orasului antic Stagira. Aristotel, clasic al filozofiei universale, spirit enciclopedic, fondator al scolii peripatetice. Desi bazele filozofiei au fost puse de Platon, Aristotel este cel care a tras concluziile necesare din filozofia acestuia si a dezvoltat-o, putindu-se cu siguranta afirma ca Aristotel este intemeietorul stiintei politice ca stiinta de sine statatoare.

Arheologul grec Kostas Sismanidis a anuntat joi, cu ocazia Congresului International ‘Aristotel 2400 de ani’, desfasurat la Salonic, ca este „aproape sigur” ca a identificat mormantul celebrului filosof elen care a murit in anul 322 i.Hr., conform huffingtonpost.com.

 Kostas Sismanidis este de parere ca o necropola in forma de potcoava din orasul antic Stagira (70 km est de Salonic), orasul in care s-a nascut Aristotel, in anul 384 i.Hr., ar fi adapostit cenusa filosofului. Desi nu are nicio dovada directa ca este vorba de mormantul lui Aristotel, Sismanidis sustine ca locatia se potriveste unei descrieri a necropolei datand din secolul XI, facuta de un biograf arab al filosofului. Conform acestei descrieri, oamenii din Stagira au pus cenusa lui Aristotel intr-o urna pe care au dus-o in orasul lor.

Localizare mormant Aristotel„Desi nu avem dovezi directe, ci doar circumstantiale, suntem de parere ca toate indiciile duc catre aceasta teorie’, conform careia acesta este mormantului celebrului filosof, a sustinut Sismanidis in cadrul conferintei.

Posibila descoperire realizata de Sismanidis este rezultatul a peste 20 de ani de studii si sapaturi arheologice.

Initial se credea ca Aristotel a fost inmormantat la Chalcis, un oras de pe insula elena Euboea, locul unde a murit din cauza unei afectiuni stomacale. Chalcis se afla la aproximativ 480 de kilometri distanta de Stagira.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Cainii Panda

Ultima moda in China: cainii panda

Formarea Lunii

Noua teorie despre formarea Lunii

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*