Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Legatura dintre cancer si vorbitul la telefonul mobil

562 Viewed Lady4u 0 respond
Telefon mobil cancer

Un studiu recent releva ca sunt false afirmatiile alarmiste din ultimii ani potrivit carora vorbitul la telefonul mobil poate duce la cancer. Datele au fost furnizate de o cercetare care a durat doi ani si care a costat peste 25 de milioane de dolari, studiu realizat de National Toxicology Program. Obiectivul a fost identificarea cresterii tumorilor in creier printre sobolanii care au fost expusi constant la radiatiile emise de telefoanele mobile. Amenintarile nu au fost insa indepartate complet.

Potrivit huffingtonpost.com, cercetarile NTP, intr-un efort integrat federal american, a identificat ca un procent redus dintre sobolanii masculi supusi experimentului (2-3%) care au fost expusi mai mult timp radiatiilor au avut formatiuni canceroase rar intalnite atat la inima cat si in creier. Prin „expunere cronica” – asa cum afirma cercetatorii din SUA – intelegandu-se noua ore pe zi de radiatii, sapte zile pe saptamana timp de doi ani. Interesant este, tot in cadrul experimentului, ca femelele sobolan nu au dezvoltat similar formatiuni canceroase.

Un alt studiu, realizat de aceasta data in Australia, pe o perioada de 30 de ani, aduce un nou raspuns dupa ani de ingrijorari. Potrivit cercetatorilor australieni, nu exista nicio legatura intre folosirea indelungata a telefoanelor mobile si cazurile de cancer la creier.

Realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Sydney, studiul a cuprins 34.000 de subiecti, barbati si femei, monitorizati inca din 1982, relateaza Android Authority, care citeaza un raport publicat de The International Journal of Cancer Epidemiology, Detection and Prevention. In plus, s-a tinut cont si de statisticile la nivel national, in ceea ce priveste raspandirea telefonului mobil, in toata aceasta perioada.

Daca in 1993 mai putin de 10% din subiecti foloseau un telefon mobil, s-a ajuns ca 95% dintre australieni sa utilizeze un astfel de gadget in prezent. Singurul segment de varsta la care s-a observat o incidenta putin crescuta a cazurilor de cancer ale creierului este cel de peste 70 de ani, barbatii parand sa fie mai afectati decat femeile. Insa acest trend a fost prezent de la inceputul studiului, asa ca aceste cazuri nu pot fi puse pe seama vorbitului la telefon.

Sec, insa clar, suna verdictul dat de oamenii de stiinta: „nu am gasit vreo inmultire a cazurilor de cancer la creier pe masura ce utilizarea telefonului mobil s-a raspandit”.

Trebuie sa tinem cont insa ca telefonul mobil a intrat relativ recent in viata noastra. Va mai fi nevoie, cel mai probabil, de ani de cercetari pentru a fi descoperite eventualele legaturi intre folosirea gadgetului si starea noastra de sanatate.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Lentile Samsung

Samsung pregateste lentilele de contact inteligente

Doctor Google

Google va recomanda medicamente

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*