Frigider de vara fara electricitate

O solutie ingenioasa de ajutor pentru foisorul din gradina sau pentru excursiile de week-end. Un frigider construit simplu care nu are nevoie de curent electric. Totul se bazeaza pe principiile simple ale fizicii si ideea se bazeaza pe modelul termosului, o constructie simpla si eficienta cu lucruri pe care le aveti la indemana. Astfel veti putea pastra produsele o perioada mai indelungata in timpul iesirilor in natura sau veti putea raci bauturile cand nu aveti vreun frigider prin apropiere. Acest frigider micut va fi mereu la indemana si va fi util chiar daca aveti un frigider obisnuit acasa. Tineti minte aceasta instructiune simpla si puneti-o in practica. Este atat util, cat si destul de distractiv! Frigider care functioneaza fara electricitate.

Pentru construirea acestui frigider in miniatura aveti nevoie de: 2 ghivece pentru flori de diferite marimi (astfel incat unul sa poata intra in celalalt cu un spatiu intre pereti), nisip fin, apa rece, un capac. Iata mai jos etapele de lucru pentru construirea frigiderului ecologic fara curent electric.

Frigider homemade

1. Fixati cu lipici ghiveciul mai mic in interiorul ghiveciului mai mare (mai larg).

Frigider fara curent
2.  Umpleti cu nisip (fin) spatiul dintre ghivece.

Frigider cu nisip
3. Aranjati egal nisipul pana in zona superioara astfel incat sa aiba efectul unui perete de termos.

Frigider cu apa rece
4. Turnati apa rece peste nisip. Apa sa fie cat mai rece – puteti utiliza si apa din fantana daca este destul de rece.

Frigider natural
5. Acoperiti frigiderul natural (neaparat) cu un capac.

6 masurare temperatura
6. Peste 15-20 de minute veti observa efectul mini-figiderului.
7. Daca veti turna periodic apa din fantana peste nisip veti reusi in cele din urma sa duceti temperatura din interiorul figiderului si pana la 4-6 grade.

Mai jos aveti si un clip video care o sa va ajute sa intelegeti mai bine cum se construieste acest frigider fara curent electric dar si cum functioneaza. Este o solutie simpla, inteligenta, care pe timp de vara va poate ajuta sa pastrati lucrurile la o temperatura scazuta.


Succes in construirea frigiderului fara curent!

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*