Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dieta pentru grupa de sange 0

Am prezentat deja informatiile necesare pentru regimul alimentar bazat pe grupe de sange. Dieta sangvina se alatura altor tipuri de rigimuri alimentare prezentate in categoria speciala dedicata de blogul nostru dietelor. Regimul alimentar specific grupelor de sange a fost fundamentat stiintific si are la baza un sistem de nutritie dezvoltat de doctorul D’Amato. In articolele de pe Lady’s Blog vom prezenta separat fiecare dieta specifica fiecarei grupe de sange.

Incepem cu grupa de sange 0, cea considerata a vanatorului de dr. D’amato. Este cea mai veche grupa sangvina si toate celelalte grupe de sange au evoluat din acesta grupa primara de sange. Dieta pentru aceasta grupa sangvina este importanta pentru ca aproximativ 33,5% din populatia globului are grupa de sange 0. Reprezentantii acestei grupe de sange sunt considerati puternici, stapani pe ei, cu calitati de lideri. Iata mai jos caracteristicile grupei de sange 0 potrivit studiilor efectuate de dr. D’Amato.

Puntcte forte: un sistem digestiv excelent, un sistem imunitar puternic, proiectati cu un metabolism excelent si cu un organism care acumuleaza nutrienti.
Slabiciuni: aceste persoane se adapteaza greu la modificari de dieta dar si de conditii de mediu, uneori sistemul imunitar este prea activ si actioneaza impotriva organismului conducand la reactii alergice. In categoria afectiunilor care pot aparea in randul acestor persoane intra: rinita alergica, astmul, diferite tipuri de alergii, intoleranta alimentara, artrita.

Dieta grupa de sange 0

Persoanele care au aceasta grupa sanguina pot consuma proteine de origine animala, deoarece aciditatea sucurilor gastrice este ridicata si astfel carnea este usor digerata.

Se recomanda: evitarea produselor lactate, a cerealelor si a carbohidratilor, consumarea fructelor cu aciditate alcalina (de exemplu: struguri, prune, curmale, coacaze), consumarea legumelor bogate in vitamina K (acestea intaresc factorul de coagulare). De asemenea acestia sunt rezistenti la exercitiile fizice (chiar si la cele solicitante), cu ajutorul acestora putandu-se dezvolta armonios.

Aceste persoane se pot ingrasa din cauza glutenului din germenii de grau (care modifica rata metabolica in urma interactiunii cu insulina) sau a produselor alimentare care inhiba activitatea tiroidei, cum ar fi: varza, varza de bruxell, conopida, mustarul verde (deoarece acestia au un nivel scazut de hormoni tiroidieni si astfel se provoaca dezechilibre metabolice).

Pentru a slabi aceste persoane trebuie sa isi limiteze consumul de paine, legume (in special fasole) si cereale. Dintre alimentele interzise pentru aceasta grupa sanguina putem mentiona: portocalele, avocado, alunele de brazilia, alcoolul, cafeina.

Tipul sanguin 0 trebuie sa aiba in alimentatie carne si sa evite produsele de panificatie din faina de grau.

Cercetari biochimice au aratat ca, la persoanele cu grupa 0, fasolea boabe si lintea produc o reactie alcalina in muschi, ceea ce conduce la o scadere a activitatii fizice, aceste legume fiind contraindicate in cazul lor.

Prin urmare, au nevoie de multe proteine, sa limiteze pe cat posibil produsele care au pe lista de ingrediente graul (carbohidratii), sa faca sport in mod constant, cu greutati.

Intre bauturile ce nu sunt recomandate in dieta grupei 0 de sange se numara si cafeaua. Trebuie de asemenea sa se evite vitaminele A si E.
Bauturi recomandate: ceaiul verde, ceaiul din fructe, de ghimbir, menta.
Bauturi neutre: berea, vinul rosu si vinul alb, ceaiul cu chamomile, ginsengul.

Vitamine recomandate: B complex, vitamina K, magneziu, calciu, iod, enzime pancreatice.

Pe langa regimul alimentar specific grupei zero se recomanda cat mai multa miscare si sport: gimnastica aerobica, jogging, schiat, inot.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*