Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

De ce mergea Basescu imbracat in uniforma in teatrele de operatii

5150 Viewed Cris 0 respond
Presedinte in Afganistan

Deplasarea unui oficial in teatrele de operatii reprezinta in sine o operatiune importanta pentru ca implica masuri de paza si protectie speciale. Presedintele Traian Basescu, in calitate de comandant suprem al Armatei Romaniei, vizita trupele imbracat in uniforma militara.

Explicatia este una extrtem de simpla: este necesar ca oficialul sa nu iasa in evidenta, sa nu fie distinct si usor de „ales” printre uniforme. Altfel spus, un oficial ar fi bine sa poarte uniforma militara intr-o zona de razboi pentru a nu iesi in evidenta si pentru a nu deveni o tinta facila, pentru a nu iesi ca civil in costum in evidenta ca tinta clara, fiind determinare pentru caractertisticile unui oficial, demnitar prezent in linia intai.

Un oficial imbracat in costum este mult mai usor de identificat – sa spunem de lunetisti – in masa de uniforme. Si, la fel cu fostul presedinte Basescu a procedat si fostul ministru de externe Mihai Razvan Ungureanu cand a vizitat trupele romanesti.

Presedinte Afganistan

Exista insa si posibilitatea ca un oficial sa viziteze trupele intr-un teatru de operatii fara a purta uniforma. Este o marcare a priceperii si „agerimii” trupelor in a-si proteja un oficial sau in a asigura cu succes o zona de securitate. Avem exemplul presedintelui Barack Obama care a fost intre trupele din linia intai in „civil”, imbracat disctinct cu haine civile.

Bush Irak

Regulile intr-un teatru de operatii impun niste rigori. Un demnitar imbracat in uniforma care ii viziteaza pe militari usureaza cu procente importante misiunea de protectie si paza.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
F22 Romania

F22 Raptor – avionul secret ajunge in Romania

Declaratii Iohannis 5 mai

Klaus Iohannis sfaturi de alegeri

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*