Cum să scapi de furnici

Cum să scapi de furnici? Avem mai multe răspunsuri la această întrebare. Soluţii pentru cum să scapi de furnici. Dar şi etapele necesare pentru a rezolva cu succes această problemă. Pornind de la cauzele ce duc la dezvoltarea coloniilor de furnici. Şi până la eliminarea acestei probleme. Prima etapă este însă analiza problemei, pentru a obţine informaţii despre tipul de furnică. Apoi identificarea sursei de hrană pentru furnici, apoi curăţenia. Şi, în cele din urmă, aplicarea metodei pentru a găsi soluţie la întrebarea „cum să scapi de furnici?”. Da, sunt mai multe soluţii împotriva furnicilor.

Furnicile sunt o problemă comună în gospodăriile din întreaga lume. Dar, din fericire, există niște pași simpli pe care îi puteți urma pentru a vă asigura că vă părăsesc. Şi găsesc locuri mai ospitaliere de trăit.

Motivele pentru care apar furnicile

Principalul motiv pentru care furnicile sunt în casa ta este că au găsit o sursă de hrană. De obicei, sursa de alimente este în bucătăria dvs. Motiv pentru care, primele semne ale apariţiei furnicilor, sunt câteva furnicuţe care îşi croiesc drum în zona blatului din bucătărie. Odată ce acești cercetași au identificat sursa de mâncare, ei vor transmite rapid informațiile în cuibul lor. Şi, în curând, veți găsi un traseu de furnici în casa ta.
Urmați aceste linii directoare pentru a scăpa de furnici și a le ține departe.

Identificaţi furnicile

Furnicile mici cu spatele negru caută alimente și, odată ce sursa de hrană este îndepărtată, ele se vor retrage. Furicile mai mari, de tip „dulgher”, nu sunt răspândite (încă) în România. Este o veste bună pentru că de acestea scăpaţi mult mai greu. Pentru că se cuibăresc și se hrănesc cu lemn umed, ceea poate provoca daune structurale casei. Dacă observați furnici mari în podul, subsol, sau oriunde ați expus grinzi de lemn, trebuie să le anihilaţi imediat.

Curăţenia respinge furnicile

Primul pas în eliminarea furnicilor este să vă curățați temeinic casa. Aspirați-vă podelele și ștergeți blaturile în fiecare zi. Câteva zgârieturi pot servi drept adăpost pentru o colonie de furnici. Utilizați cutii de plastic pentru a sigila pungile deschise de mâncare. Acest lucru va descuraja de asemenea alte insecte ca gândacii.
Există detergenţi speciali pentru furnici. Puteţi utiliza pentru blaturi suc de lămâie sau oţet. Mulți oameni preferă aceste opțiuni non-toxice care sunt complet sigure pentru a fi folosite în jurul hranei. Ecosmart pretinde că este un agent de respingere ecologic și netoxic. Iar un produs considerat de încredere este Raid, soluţie ce ucide furnicile de ani de zile. Dar e bine de evitat oriunde în apropierea mâncării.

Urmăriţi traseul furnicilor

Dacă observați un traseu al furnicilor, încercați să îl urmăriți până în colonie, înainte de a se șterge. O colonie de furnici poate fi oriunde, dar în mod obișnuit furnicile locuiesc în pereți, în subsol sau în aer liber, în muşuroaie. Utilizați o momeală lichidă plasată lângă colonie pentru a extermina furnicile.

Substanţă care elimină furnicile

Cea mai cunoscută soluţie pentru a scăpa de furnici într-un mod inteligent este să folosiţi o momeală toxică din borax şi zahăr.
Zahărul le atrage pe furnici ca un magnet, este uşor de cărat de către cele lucrătoare şi majoritatea furnicilor din cuib vor fi afectate. Ca şi in cazul gândacilor de bucătărie, furnicile vor duce momeala pusă pe granulele de zahăr în cuib. Iar furnicile care cară zahărul cu otravă cât şi toate celelalte furnici care intră în contact cu amestecul de substanţe vor fi ucise.

Amestecaţi o parte borax cu trei părţi zahăr pudră sau zahăr fin (pentru prăjituri). Umpleţi capace de sticle sau alte recipiente mici. Puneţi aceste capcane prin locurile unde aţi văzut furnici prin casă. Urmăriţi traseul furnicilor care vor căra acest zahăr în colonie.

Dacă aveţi animale mici sau copii şi nu vrei să riscaţi accidente periculoase, amestecaţi o ceaşcă de apă caldă cu jumătate de ceaşcă de zahăr şi trei linguri cu vârf de borax. Înmuiaţi bucăţi de vată în amestec. Plasaţi cocoloaşele în găuri din pardoseală, pereţi, la îmbinările dintre piese de mobilier, etc.
Un sfat important: nu ucideţi furnicile care cară aceste substanţe în cuib. Este necesar să le lăsaţi în pace să care otrava în colonie.

Alte soluţii pentru uciderea furnicilor

O altă soluţie eficientă împotriva furnicilor din casă este să pulverizaţi oţet peste zonele unde ai văzut trasee de furnici. Oţetul şterge urmele pe care furnicile le lasă pentru suratele lor, ca să se poată întoarce unde au găsit mâncare. Dacă reuşiţi asta chiar atunci când detectaţi „furnicile cercetaş”, cu atât mai bine. Unele furnici preferă mâncarea grasă, deci puteţi alterna capcanele cu diverse produse alimentare, în afară de zahăr. Folosiţi în compoziţie tot borax.

O altă soluţie este să amestecaţi o lingură de unt de arahide cu o lingură de zahăr şi o linguriţă de borax. Apăsaţi un pai de plastic (pentru băuturi) peste soluţia obţinută, până se umple până la jumătate. Tăiaţi, dacă este nevoie, paiul în mai multe bucăţi şi puneţi aceste mini capcane dulci în calea furnicilor.

Pudraţi stropi mici de scorţişoară sau pudră pentru bebeluşi pe lângă găurile şi uşile unde aţi văzut că intră furnici în casă. Unele tipuri de furnici nu suportă aceste substanţe şi astfel le veţi alunga pentru totdeauna.

Mai jos aveţi o reţetă pentru eliminarea furnicilor. În tutorialul video veţi observa că se foloseşte pentru prepararea substanţei: zahăr, borax, miere, apă caldă. Şi o sticlă cu pompă pentru împrăştierea soluţiei. Urmaţi paşii de mai jos pentru a obţine o bună soluţie împotriva furnicilor.

Mai jos aveţi încă o soluţie împotriva furnicilor preparată tot pe bază de borax. Şi în acest caz se utilizează apa caldă, zahăr.

Apelaţi la profesionişti

Dacă nu reuşiţi să scăpaţi de furnici cu substanţe, cu produsele menţionate mai sus, cu capcane pentru furnici, apelaţi la profesionişti. Dacă aveţi o casă din lemn este bine să trataţi toate zonele din lemn cu substanţe speciale. Dacă descoperiţi mai multe zone unde şi-au făcut furnicile colonii este bine să apelaţi la specialişti. Profesioniştii au deseori soluţii la care nu v-aţi fi aşteptat.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*