Cum sa scapi de muste

Se apropie vara si vrei sa iesi la un picnic sau te duci la casa de la tara. Unde mustele o sa reprezinte un deranj. Iata o metoda cu care poti sa scapi de muste. O capcana pentru muste pe care o poti pregati cu usurinta si care iti poate asigura linistea in timp ce te asezi la masa. Important: reteta anti-muste functioneaza pentru mustele obisnuite. Nu are acelasi randament pentru alte muste de tip tigru sau de dimensiuni mai mari. Foarte important: se folosesc cuisoare ca mirodenii, cele doua solutii anti-muste utilizeaza mirodeniile cuisoare.

Imaginati-va asadar o frumoasa dupa-amiaza de duminica, sunteti la o masa in aer liber cand brusc sunteti invadata de zeci de muste care vin atrase de mancare. In aceasta situatie este bine sa nu fiti luata pe nepregatite. Cateva lucruri pe care le puteti pregati din timp va ajuta sa iesiti din aceasta problema. Mai jos aveti reteta pentru cea mai simpla capcana de muste.

Cuisoarele reprezinta o buna metoda cu care sa alungati mustele. Mustele sunt respinse de parfumul emanat de cuisoare. Asa cum aminteam tineti cont ca in cazul nostru cuisoarele sunte eficiente in primul rand impotriva mustelor de casa, mustele obisnuite. Cu toate acestea este foarte posibil sa alunge si alte specii de muste dar nu cu acelasi efect.

Utilizarea cuisoarelor pentru a alunga mustele

Cu aceaasta emtoda vom utiliza cuisoarele si lami proapsete pentru a alunga mustele. Mustele urasc atat aroma cuisoarelor cat si mirosul lamailor. Astfe, o combinatie intre cele doua produse se va transforma intr-o reteta puternica de alungat mustele.

Iata ce avem de facut…

antimuste

Luati doua lamai pe care le taiati pe jumatate. Jumatatile sa fie proportionale, cat se poate de egale.

Luati cate 6 – 12 cuisoare (mirodenii) pe care le infigeti in fiecare jumatate de lamaie asa cum puteti vedea in imagine.

Puneti lamaile „decorate” cu cuisoare pe o farfurie pe care o asezati in mijlocul mesei de picgnic. Veti fi uimita sa vedeti ca mustele nu vor mai veni la masa pentru a se aseza pe mancarea dumneavoastra.

Ca alternativa pentru incaperi, pentru spatii inchise, puteti inveli intr-un tifon mai multe cuisoare (tifon sau punga de muselina) si le atarnati in zona cea mai „frecventata” de muste. Ori de cate ori simtiti nevoia pentru a elibera mai mult parfum din aceste pachetele incercati sa apasati pe cuisoare ca si cum le-ati stoarce.

Utilizarea uleiului de cuisoare impotriva mustelor

Cu aceasta metoda vom crea o solutie pentru piele pentru alungarea mustelor, solutie pentru care utilizam cuisoarele. Similar cu cuisoarele intregi, mustele urasc de asemenea si parfumul uleiului de cuisoare.
Este important insa sa nu utilizati uleiul pur de cuisoare, sa nu-l aplicati direct pe piele. Poate provoca senzatii de arsuri, iritarea pielii sau alte rani. De aceea, inainte de a aplica uleiul de cuisoare pe piele, este necesar sa il diluam pana la nivelul de siguranta.

Pentru a va creea propriul ulei pe baza de cuisoare urmati urmatorii pasi:
– Procurati ulei de cuisoare. In stare pura acest ulei este foarte bun pentru alungarea insectelor.
– Luati orice tip de ulei de masline, alcool de frectie. Puteti de asemenea utiliza pur si simplu apa ca diluant dar apa nu se va amesteca la fel de bine cu uleiul asa ca este de preferat sa utilizati uleiul de masline si/sau alcoolul de frectie.
– Acum amestecati uleiul de cuisoare cu diluantul. Trebuie sa folositi o parte de ulei de cuisoare si 10 parti de diluant. Amestecati foarte bine apoi aplicati doar pe pielea expusa direct. Foarte important: feriti-va ochii de aceasta solutie.
– Dupa ce aplicati aceasta lotiune (eventual o puteti introduce intr-un pulverizator) veti observa ca mustele o sa va evite si nu o sa se mai apropie.

Dupa ce incercati aceste metode va asteptam din nou pe Lady’s Blog sa ne spuneti parerea dv. pentru aceste solutii anti-muste.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*