Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Crononutritia doctorului Alain Delabos

Crononutritia nu este considerata a fi o dieta dar este un regim recunoscut pentru echilibrarea nutritiei. Doctorul Alain Delabos a initiat, dezvoltat si cercetat acest concept. Doctorul francez Alain Delabois a emis cateva principii simple care se pazeaza pe dozarea ratiilor, sistem in care toate alimentele pot fi utile, folositoare, atat timp cat le consumati – alimentele – in perioade de timp strict definite. Orele (intervalul si orele exacte) cand este consumata mancarea sunt calculate conforma bioritmului individual, personal.

Doctorul francez Alain Delabos  a anlizat dependenta sistemului digestiv al unei persoane functie de nivelul de hormoni si de producerea de enzime, in paralel cu analizarea fluctuatiilor si indicatorilor specifici pentru acesti parametrii pe timpul zilei. Rezultatul acestor cercetari a demonstrat ca daca o persoana mananca la anumite ore, specifice si bine stabilite, corpul este pregatit a absoarba aproape toata hrana fara a afecta sistemul de sanatate. In acelasi timp, potrivit studiilor doctorului Alain Delabos, metabolismul ramane la un nivel adecvat si lipidele nu sunt depozitate (in organism) ca rezerva.

Va prezentam in acest articol principiile crononutritiei elaborate in mare parte de dcotorul Alain Delabos. Principii valabile de cativa ani si aplicat inclusiv in spitale de renume pentru a sustine refacerea unor bolnavi. Dealtfel principiile doctorului francez Alain Delabos se bazeaza si pe comportamentul organismului uman, atitudinii si consumului de alimente in intreaga istorie a umanitatii. Regimul bazat pe crononutritie tine cont si de experienta acumulata in nutritie de armata, orele fixe impuse pentru masa militarilor si necesarul de alimente inclus in mesele servite la ore fixe.

Crononutritie

Principii crononutritie

  • Utilizarea zaharului este interzisa pana la ora 17.00 (se aplica aceasta restrictie atat pentru ceaiul indulcit si prajituri cat si pentru fructele dulci).
  • Micul dejun ttrebuie sa reprezinte o masa completa si nu trebuie sa fie limitat la o ceasca de cafea sau de ceai.
  • Consumul de carne rosie sau alba nu trebuie sa depaseasca 2-3 mese pe saptamana. Pestele si fructele de mare pot fi consumate in fiecare zi dar este recomandat sa sa intample cu precadere la cina.
  • Meniul la o masa trebuie sa fie cat mai generos dar bine echilibrat. Este recomandat insa sa alternati prodisele, astfel incat organismul sa primeasca necesarul de viramine si minerale.
  • Trebuie sa limitati consumul de banane, morcovi si sfecla pentru ca au un ridicat index glicemic. Condimentele de calitate trebuie sa fie prezente permanent in ratiile dv.
  • Produsele lactate trebuie consumate in cantitati mici. Daca alegeti branza este recomandat sa consumati branza mai veche sau bine fermentata.
  • Consumul alimetelor trebuie sa se produca fara nervi, in liniste, la interval de 3-4 ore, fara aperitive intre aceste mese fixe.
  • Produsele fast food, alimentele grase sau prajite trebuie excluse din regim.
  • Este interzis consumul de bauturi alcoolice sau carbigazoase. Pe de alta parte, vinul rosu face exceptie de la aceasta regula. Este permis sa consumati un pahar de vin rosu sau doua de trei ori pe saptamana.

Crononutritia nu este o dieta stricta pentru pierderea in greutate dar ajuta la curatarea organismului de substantele daunatoare acumulate si, mai ales, la normalizarea metabolismului si a digestiei. Este posibil sa nu pierdeti in greutate in scurt timp utilizand metodele doctorului Alain Delabos. Este insa recomandat sa aplicati la acest regim alimentar pe intreaga durata a vietii. Este bine de stiut ca nu veti observa modificari remarcabile mai devreme de 1-3 luni de cand veti incepe aceasta dieta. Cu siguranta ca este o dieta pe termen lung dar rezultatele in privinta greutatii vor fi cele optime pentru organismul dv si kilogramele in plus o sa dispara treptat fara a va afecta sanatatea printr-un regim alimentar strict.

Totul se bazeaza insa in crononutritia doctorului Alain Delabos pe mese consumate strict, la anumite ore, cu regularitate, cu disciplina, programate strict. Numai respectarea acestui principiu de baza al crononutritiei va aduce rezultate si beneficii.

Este important de inteles ca aceast regim, crononutritia, are ca baza principala, ca obiectiv imbunatatirea starii de sanatate si apoi pierderea in greutate. Dupa doua luni de la inceperea acestui regim organismul va incepe sa asimileze, sa functioneze ca un ceas si kilogramele in plus vor disparea de la sine fara a va pune sanatatea in pericol.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*