Corpul tău arde mai multe calorii într-un anumit moment al zilei, conform unui nou studiu

O serie largă de factori determină câte calorii arzi pe parcursul unei zile. Un nou studiu ne aduce în atenție o ipoteză promițătoare: corpul tău arde mai multe calorii într-un anumit moment al zilei, indiferent ce faci atunci. Iată care ar fi acesta.

Dacă aveai nevoie de o scuză să mănânci acel fursec delicios, am găsit noi una. Conform unui nou studiu, corpul tău arde mai multe calorii într-un anumit moment al zilei.

Corpul tău arde mai multe calorii într-un anumit moment al zilei, conform unui nou studiu

Într-un studiu publicat în Current Biology, potrivit In Style, s-a confirmat că organismul nostru arde cu 10% mai multe calorii în orele de după-amiază târzie, în starea de repaos. Acest lucru se traduce prin aproximativ 130 calorii arse în plus față de miezul nopții, fără niciun efort depus.

Conform co-autorului studiului Dr. Jeanne Duffy, profesor asociat de medicină la Harvard Medical School și neurolog la Brigham and Women’s Hospital, corpul necesită mai multă energie pentru a asigura funcțiile vitale, precum respirația și circulația sângelui, în orele târzii ale după-amiezii. Dr. Duffy susține că, în acest context, este important să evităm momentele zilei când procesul de ardere a caloriilor devine mai leneș: noaptea târziu și dimineața devreme.

„Să spunem că ne trezim cu o oră sau două mai devreme și mâncăm micul dejun cu o oră sau două mai devreme. S-ar putea să mâncăm acel mic dejun nu doar la o oră când corpul nostru nu este pregătit pentru asta, ci și la o oră când avem mai puțină nevoie de energie pentru a ne menține funcțiile vitale. Așadar, acel mic dejun ar putea rezulta în mai multe calorii stocate, pentru că nu avem nevoie de ele să menținem funcțiile corpului”, a explicat medicul.

Arderea caloriilor functie de varsta

Cu toate acestea, rezultatele studiului sunt preliminare, mai ales în contextul în care au participat la el numai șapte persoane. Timp de 37 de zile, participanții, cu vârste în 38 și 60 de ani, au trăit într-un laborator lipsit de ceasuri, ferestre, telefoane sau internet, lucru ce a eliminat distragerile. Cercetătorii le-au controlat programul de odihnă, decalându-l cu patru ore în fiecare zi. Acest lucru a dat peste cap ceasul biologic al participanților, forțându-le ritmul circadian să funcționeze doar pe baza factorilor interni. Atfel, cercetătorii au putut observa care sunt cu adevărat perioadele naturale ale organismului: dimineața, după-amiaza și noaptea, indiferent de orele de pe ceas.

Dr. Duffy spune că rezultatele studiului ar putea fi relevante în special pentru persoanele ccare lucrează în ture de noapte.

Totuși, cel mai bine ar fi să aștepți rezultate mai concludente înainte să sari peste micul dejun dimineața.

Citeste mai departe articolul pe: Corpul tău arde mai multe calorii într-un anumit moment al zilei, conform unui nou studiu

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*