China vrea sa ajunga pe Marte de centenarul partidului Comunist

543 Viewed Lady4u 0 respond

Beijingul doreste sa marchze centenenarul partidului Comunist Chinez cu o aterizare pe planeta Marte. Programul spatial chinez intentioneaza sa trimita un vehicul care sa aterizeze pe Marte in 2021, cand se vor implini 100 de ani de la infiintarea Partidului Comunist Chinez (PCC), a declarat unul dintre responsabilii acestui tip de misiuni, comandantul Ye Peijian, informeaza agentia spaniola de stiri EFE.

Potrivit declaratiilor lui Ye, care a condus mai multe misiuni chineze pe Luna, explorarea planetei Marte va incepe cu lansarea unei sonde, in 2020, care, dupa cateva luni de zbor, va atinge suprafata planetei rosii in preajma datei fondarii PCC, 1 iulie 1921.

„Daca misiunea va avea succes, atunci ar fi un dar (pentru PCC) din partea lucratorilor din domeniul aerospatial”, a spus Ye, care a subliniat ca, pentru realizarea unei aterizari pe Marte, se va tine cont ade experienta acumulata de tehnologia spatiala chineza in cele trei misiuni pe Luna (2007, 2010 si 2013).
In noiembrie 2015 au fost prezentate public, la un targ industrial din Shanghai, prototipuri ale primei sonde martiene a Chinei si ale primului robot de explorare a suprafetei planetei rosii. in noiembrie 2011, China, in colaborare cu Rusia, a incercat sa trimita o sonda pe Marte, Yinghuo 1, insa sonda, lansata de la baza kazaha Baikonur, nu a reusit sa iasa de pe orbita terestra si s-a dezintegrat, cazand in Oceanul Pacific doua luni mai tarziu.

China şi-a perfectionat in ultimii ani tehnologiile din domeniul spatial, reuşind o aselenizare in 2013, cu sonda Chang’e-3, apoi sa plaseze pe suprafata lunara un vehicul teleghidat, supranumit „Iepurele de jad”.
China a spus ca acea misiune a reprezentat „un succes deplin”. Acel rover lunar s-a confruntat insa cu o serie de probleme mecanice care l-au determinat sa intre in perioade indelungate de „coma”.

China MartePrima misiune a Chinei catre Marte s-a incheiat cu un esec, in 2011, deoarece satelitul chinez Yinghuo-1, care trebuia sa studieze suprafata si campul magnetic al planetei rosii, a fost pierdut odata cu prabusirea necontrolata a sondei Phobos-Grunt, creata de Agentia Spatiala Europeana, in Oceanul Pacific.

China pe Marte
In septembrie, India – o alta tara din Asia care are ambitii spatiale mari – a reusit sa plaseze pe orbita lui Marte o sonda creata cu costuri reduse si intr-un timp record.
China aloca miliarde de dolari explorarii spatiale, perceputa ca un simbol al noii puteri politice a tarii, sub egida Partidului Comunist chinez.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Strada Lennon Ucraina

Lenin devine John Lennon in Ucraina

Radar pistol ineficient

Noul radar pistol invins in instanta

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*