Top articole

Alegere maşina de spălat vase

Vorbim despre alegere maşină spălat vase. Cum aleg maşina de spălat vase – este întrebarea care stă la baza acestui articol. Am trecut de Black Friday şi am deja o experienţă aplicată. Am fost pusă în situaţia de a alege o mașină de spălat vase. Mărturisesc că nu era o noutate pentru mine. Am deja o maşină de spălat vase la apartament. Am însă o casă de vacanţă, într-o zonă de munte, unde simt nevoia unei astfel de maşini. Sunt foarte utile şi aduc plus valoare în timp. Mai exact. o maşină de spălat vase consumă puţină apă, puţin curent şi economisește timp. Şi, în societatea noastră, timpul este cel mi preţios. Probabil timpul este de fapt cea mai importantă monedă în secolul XXI. dacă vă puteţi permite o maşină de spălat vase nu evitaţi să o achiziţionaţi. Eu sunt deja la a doua, respectiv am două maşini de spălat vase. De ce avem nevoie? De aproximativ 800 -1300 de lei. Preţul unei maşini de spălat vase diferă în funcţie de anumite caracteristici. Şi, nu în ultimul rând, aveţi nevoie de apă curentă sau de la pompă şi posibilitatea de scurgere a apei din maşină.

Criterii alegere maşina de spălat vase

Când decideţi să cumpăraţi o maşină de spălat vase este bine să ţineţi cont de câteva criterii. Ar fi bine să nu consideraţi preţul fiind un criteriu principal pentru decizie. Este adevărat, de Black Friday uneori eşti încântat de preţuri şi te decizi brusc să îţi iei o maşină de spălat vase. Funcţie de peioerităţile pe care le aveţi este bine să ţineţi cont de:

  • Dimensiunile maşinii de spălat vase. Este important în funcţie de înălţime, lăţime, adâncime să alegeţi corect. Şi pentru asta de obicei poriniţi de la locul unde doriţ să o instalaţi în bucătărie. O maşină de spălat vase de minim 10 seturi ocupă ceva spaţiu şi este bine să ţineţi cont de asta în situaţia în care aveţi deja bucătăria configurată. Dacă aveţi o casă nouă şi nu aţi comandat încă mobila de bucătărie însemnă că aveţi mai multe opţiuni. În această situaţie puteţi alege într-o maşină de spălat vase încorporabila sau una de sine-stătătoare.
  • Un alt criteriu important este brandul şi clasa de consum. Nu vă zgârciți la bani pentru a alege o firmă necunoscută. Este importantă şi garanţia oferită de vânzător.
  • Consumul maşinii de spălat vase: ţineţi cont atât de consumul de curent electric cât şi de apă. Un consum de 6 litri de apă la un ciclu de spălare este indicat pentru o maşină pentru 10 seturi de vase. Pentru o maşină pentru 12 seturi, una ceva mai mare, este bine să se încadreze consumul în 8-11 litri de apă.
  • Capacitatea de spălare a maşinii. Numărul de seturi de vase este de asemenea important. Pentru o familie compusă din două persoane sunt îndeajuns 6-8 seturi. Dar nu ar fi greşit să alegeţi o maşină de spălat vase pentru 10 seturi. Este mai mare, vă permite să o folosiţi mai rar (după ce se strâng mai multe vase) este mai mare şi puteţi băga în ea şi oale mai mari. O familie de 3-4 persoane sau o casă de vacanţă unde primiţi musafiri- recomand o maşină pentru 12 seturi de vase.

Amplasare maşină de spălat vase

Este un reper important: unde amplasăm maşina de spălat vase. Aceasta trebuie instalată cât mai aproape de chiuvetă. Nu doar pentru că acolo ne putem conecta cu uşurinţă la apă şi la scurgere. Dar şi pentru că vasele înainte de a fi puse în maşina de spălat vase trebuie clătite. Astfel, dacă maşina este amplasată aproape de chiuvetă, procesul de clătire-aşezare a vaselor va fi mai uşor, la îndemână.

Amplasarea maşinii de spălat vase este importantă şi pentru alegerea maşinii. Pentru că funcţie de volum, de spaţiul consumat, veţi alege şi modelul cel mai bun. Alegerea maşinii de spălat vase trebuie să ţină cont în primul rând de amplasare, de locul şi spaţiul disponibil. Este bine să nu vă cumpăraţi o astfel de maşină şi să constataţi ulterior că nu aveţi unde să o amplasați în bucătărie.

Alegere masina de spalat pentru vase

De ce să cumpăraţi o maşină pentru spălat vase?

Este probabil prima întrebare pe care aţi pus-o înainte de a decide cumpărarea. Probabil însă că, dacă aţi ajuns pe această pagină, deja v-aţi decis să faceţi această achiziţie. În această situaţie vă aduc noi informaţii care să vă confirme decizia.

Beneficiile unei maşini de spălat vase sunt foarte mari. De fapt doar după ce deţii o astfel de maşină îţi dai seama de beneficii care sunt mult mai multe decât ne imaginam la început. Sunt aspecte pe care le veţi descoperi numai atunci când veţi utiliza maşina, când obiceiurile familiei se schimbă. Deseori se ia această decizie duă ce vedeţi că apropiaţii, rudele, prietenii au cumpărat deja o maşină pentru spălat vase. Veţi constatat că tehnologie ne poate îmbunătăţi viaţa şi ne poate câştiga timp pe care să-l petrecem cum dorim nu cu spălatul vaselor.

  • Economisiți timp. Statisticile spun că economisiți până la 4 ore per săptămână dacă puneți vasele în mașină, în loc să le spălați manual.
  • Economisiți bani. O mașină de spălat vase consumă între 7 și 15 litri de apă la un ciclu, spălând chiar și 12 seturi de tacâmuri.
  • Nu vă place să spălați vase. Mie nu-mi place. Am o regulă foarte clară ca după ce mănânc să nu spăl vase, adică aștept încă vreo 2-3 ore minim înainte de a face asta, ca să-mi priască mâncarea.
  • Vreți să spălați mai bine. O mașină bună vă face furculițele și cuțitele strălucitoare, ba chiar curăță și cratițele sau tigăile.

Maşini de spălat cu opţiunea la jumate

Printre criteriile de selecţie maşină pentru spălat vase avem şi acest reper. Există maşini care au opţiunea de folosire a 1/2 din capacitate atunci când nu sunt încărcate complet. Această opţiune oferă şi posibilitatea de a face economie.

Cum aleg maşina de spălat vase

Aşa cum am amintit în introducerea acestui articol sunt câteva repere minime. Trebuie să ţinem cont de volum, capacitate de spălare, preţ, brand, clasă de economie. Ţineţi cont de aceste criterii şi veţi face o alegere potrivită a maşinii pentru spălat vase.

Top articole
Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*