Reţetă ciorbă de burtă (schimbea)

Reţeta de ciorbă de burtă bine explicată. O reţetă pentru ciorba de burtă propusă de Sanda Marin. Folosiţi ingrediente proaspete, de preferat din măcelării şi nu burtă congelată la pungă. Pentru a lega ciorba de burtă aveţi nevoie şi de o „cheie”, un picior de viţel. Această reţetă pentru ciorba de burtă este de dificultate peste medie. Timpul alocat este mai mare şi include şi pregătirea, curăţarea burţii de vită pentru ciorbă. Asta dacă se doreşte o ciorbă de burtă gustoasă.

Este important şi modul de pregătire a burţii de vită – ingredientul de bază pentru ciorba de burtă. De aceea vom susţine în acest articol şi informaţia pentru modul de curăţare a burţii de vită pentru ciorbă.

Ingrediente ciorbă de burtă

4 1 apă, 1 kg burtă, 1 picior de viţel, zarzavat de supă, 2 foi de dafin, 10 boabe piper, 2 linguri oţet, 2 gălbenuşuri, sare.

Cum pregătim burta pentru ciorbă

Spre deosebire de burta congelată, la pungă, burta proaspătă miroase din cauza acidului gastric. Iată câteva etape pentru a curăţa burta pentru ciorbă.

  1. Se spală burta şi se lasă apoi în apă rece cu puţin timp de o oră pentru a înmuia orice fir de iarbă.
  2. Se spală apoi bine pentru a îndepărta tot conţinutul stomacului. Se repetă spălarea doar cu apă rece; dacă e nevoie se curăţă cu o perie de paie.
  3. Se tai burta felii potrivite pentru ciorbă (tăiţei mai laţi şi mai groşi). Cu o perie, cu un pahar sau cu un borcan cu gura în jos se freacă burta pana va rămâne curată. Pentru o curăţare mai bună presăraţi un pic de mălai înainte de a freca burta cu paharul cu gura în jos.
  4. Se spala apoi în câteva ape reci. Apoi burta pentru ciorbă se pune într-un castron. Puneţi 1-2 linguri de oţet şi o lingura de bicarbonat de sodiu şi se lasă o oră. Burta se va albi şi o să-i dispară mirosul.
  5. Se clăteşte iar în câteva ape reci. Este ultima etapă, burta este pregătită pentru prepararea ciorbei.

Preparare ciorbă de burtă

Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămân albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper. Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate picorul şi după ce se răceşte se curăţă de carne.

Se pun într-o oală, se strecoară în ea zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.

Ciorba de burtă poate fi servită şi cu maioneză de usturoi, oţet după gust, ardei iute.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*