Reţetă ciorbă de miel

Reţetă ciorbă de miel, preparat tradiţional românesc. O reţetă pentru ciorbă de miel cu o dificultate medie de preparare. Modul de pregătire este expicat în acest articol. Pentru cei care preferă carnea de miel este ciorba ideală pe care o pot pregăti tot timpul anului dar şi în perioada Sarbătorilor Pascale. Reţeta ciorbă de miel ce poate fi abordată chiar şi în sezonul rece. Ca de obicei vă recomandăm să alegeţi cu atenţie carne, respectiv să o cumpăraţi dintr-o măcelărie de încredere. Dar… o masă de Paşte fără ciorbă de miel nu se poate.

Timp de preparare reţetă ciorbă de miel: o oră. Dificultatea acestei reţete este una de nivel mediu.

Ingrediente reţetă ciorbă de miel

  • Cap si maruntaie de miel,
  • morcov si patrunjel cca 250 g,
  • o ceapa de marime mijlocie,
  • o lingura orez,
  • bors,
  • zeama sau sare de lamiie sau otet,
  • un galbenus,
  • 100 ml smantana sau iaurt,
  • sare, tarhon, leustean.

Mod de preparare reţetă ciorbă de miel

Pentru o ciorba de 3-4 l, este suficient capul, daca acesta este intreg, cu putin git si capetele osoase ale pulpelor,sau circa ½ kg alta carne cu mai mult os (piept).

Capul intreg cu 1/3 din git, plus capetele osoase ale pulpelor se pun intr-o oala cu 2 l apa rece si se lasa la o parte 15 minute, ca sa se dizolve substantele hranitoare care vor da gust si aroma ciorbei. In acest timp, zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, intr-o oala de 5-6 l, amestecind mereu; apoi se adauga carnea cu apa in care a stat si o lingurita de sare. Se firbe 50-60 minute; se adauga apoi orezul, se amesteca bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se lasa sa fiarba inca 20 minute.

Se acreste, dupa gust, cu bors sau cu alta substanta acra,completind lichidul pina la circa 3 l sau mai mult, daca ciorba este prea deasa, lasind sa mai fiarba citeva clocote.

Carnea se scoate de pe oase si se adauga in ciorba. Pentru aroma este indicat tarhonul, sau leusteanul. Cind este complet gata, se mai sareaza dupa gust.

Daca se pregateste ciorba in cantitate mai mare se pun si maruntaie. Plaminii se taie bucati cit se poate de mici, rinichiul se taie in bucatele, ca sa poata intra apa in canale si sa le spele bine. Ficatul se taie in bucati mici si se adauga in ciorba, cind toate sint fierte (se fierbenumai 5 minute, ca sa nu se intareasca).

Din cap si maruntaie, se pot pregati circa 8 l ciorba; se maresc cantitatile celorlalte ingrediente preportional cu cantitatea de ciorba, procedind exact ca mai sus.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*