Stiinta

Ultimele articole on Stiinta
small-archive-featured-thumb.jpg
Anul acesta tema Festivalului de Film şi...

Anul acesta tema Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov este "Na...

[unable to retrieve full-text content] Organizatorii celei de-a 10-a ediţii a Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) pregătesc un maraton de evenimente speciale şi premiere pentru perioada 20 – 29 iulie, pe tema „Naţiune.... citește tot »

small-archive-featured-thumb.jpg
Telefonul Vivo NEX a scos la iveală felu...

Telefonul Vivo NEX a scos la iveală felul în care telefoanele şi aplicaţiil...

[unable to retrieve full-text content] Faptul că telefoanele şi aplicaţiile din China colectează date este un adevăr acceptat de multă lume, însă abia de curând a fost descoperit cât de multe date colectează companiile din această ţară despre... citește tot »

O companie importantă vrea să construias...

O companie importantă vrea să construiască un teleferic până la celebrul se...

Compania Warner Bros. vrea să construiască un teleferic până la celebrul semn „Hollywood” din Los Angeles, una dintre principalele atracţii turistice din capitala cinematografiei americane, potrivit Reuters. Costul proiectului, care va include un centru turistic construit în... citește tot »

Celebrul câine Zsa Zsa a murit. În urmă ...

Celebrul câine Zsa Zsa a murit. În urmă cu două săptămâni a primit titlul d...

Zsa Zsa, patrupedul care a fost încoronat recent ”cel mai urât câine din lume”, a decedat marţi dimineaţă la vârsta de 9 ani. Proprietara câinelui, Megan Brainard, a transmis vestea. „Stătea la tatăl meu. S-a trezit şi a găsit-o dimineaţa moartă”, a declarat... citește tot »

Fenomen uimitor găsit la cea mai mare pl...

Fenomen uimitor găsit la cea mai mare planetă din Sistemul Solar. Aurorele ...

O echipă de cercetători din Italia, SUA şi Belgia au descoperit că doi sateliţi naturali ai lui Jupiter lasă „urme” în aurora planetei. În lucrarea publicată în jurnalul Science, savanţii descriu ce au găsit şi cum aceste noi informaţii îi pot ajuta să înţeleagă mai bine... citește tot »

PREMIERĂ: A fost descoperită molecula ce...

PREMIERĂ: A fost descoperită molecula ce ajută la stabilizarea virusului HI...

Cercetătorii au identificat o moleculă cheie exploatată de virusul HIV, iar descoperirea are o importanţă majoră în distrugerea bolii. Prin intermediul unei noi tehnici de microscopie, cercetătorii au izolat o moleculă numită inozitol hexacisfosfat (IP6). Specialiştii consideră că... citește tot »

Subscribe to Inedit

Inedit

"Omul Furnică şi Viespea", pe primul loc în box office-...

Lungmetrajul „Omul Furnică şi Viespea/ Ant-Man and the Wasp”, de Peyton Reed, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, cu încasări de 927.229 de lei în weekendul... citește tot »

Semnele care îţi arată că eşti deshidratată

Este vară şi, odată cu temperaturile în creştere, riscul de deshidratare a organismului creşte simţitor. Chiar dacă senzaţia de sete este cea care indică nevoia de apă a organismului, mai există câteva semne care îţi indică faptul că trebuie să măreşti cantitatea de lichide pe care o consumi. Iată care sunt acestea: Gura... citește tot »

Au fost descoperite cele mai vechi culori. Au mai mult ...

Cercetătorii de la Australian National University (ANU) au descoperit cele mai vechi culori din formaţiunile geologice, pigmenţi roz deschis, vechi de 1,1... citește tot »

Două case vechi de 4.500 de ani au fost descoperite în ...

Arheologii au descoperit două case străvechi în apropiere de piramidele din Giza, Egipt. Structurile ar fi găzduit oficialii responsabili pentru... citește tot »

Expoziţia Wild Wild East va avea loc la Galeria Zorzini...

Expoziţia de grup Wild Wild East se deschide miercuri, de la ora 19.00, la Galeria Zorzini F din capitală, concentrându-se asupra creaţiei artiştilor din... citește tot »

Subscribe to Istorie si antropologie

Istorie si antropologie

Civilizaţia Maya

Noi descoperiri aparţinând civilizaţiei Maya

Civilizaţia Maya continuă să impresioneze prin cultura sa, prin dezvoltarea suprinzătoare pentru primul mileniu înaintea erei noastre. Civilizația maya s-a dezvoltat în America centrală... citește tot »

Migraţie Homo Sapiens

Istoria migraţiei Homo Sapiens ar putea fi rescrisă

Migraţia Homo Sapiens este corelată de primele relicve descoperite în Africa. Este vorba de schelete de Homo Sapiens dar şi de unelte. Cu siguranţă că Homo Sapiens a migrat din Africa spre celelalte regiuni şi continente. Rescrierea istoriei migraţiei are în vedere doar datarea pentru perioada când a avut loc această migraţie. Ideea... citește tot »

Muzee virtuale din Romania

Muzee virtuale Romania

Lista muzeelor virtuale din Romania. O lista aproape completa a muzeelor virtuale romanesti. Linkurile spre muzeele virtuale din Romania sunt prezente pe... citește tot »

Catatile dacice, inclusiv Sarmisegetuza, posibil scoase...

Disparitie Sarmisegetuza

Cele 6 cetati dacice din Muntii Orastiei, acceptate in patrimoniul UNESCO vor fi scoase din aceasta evidenta daca nu se fac demersuri pentru respectarea... citește tot »

Stanculescu a plecat cu multe secrete

Stanculescu antena3 dezvaluiri

Stanculescu a plecat in lumea de apoi ducand cu el foarte multe secrete. Informatii ce ar putea pune ordine nu doar in dosarul Revolutiei din 1989 dar si in... citește tot »

Subscribe to Tehnologie & software

Tehnologie & software

Servicii SEO Promoveaza-te.com

Servicii SEO: importanaţa pentru promovarea online

Un website fără servicii SEO nu are posibilitatea pentru a se dezvolta în mediul online. Când vorbim despre servicii SEO, fie că sunt asigurate „in house”, fie că sunt... citește tot »

Cel mai ieftin Smartphone

Cel mai ieftin smartphone

Povestea celui mai ieftin smartphone pare incredibilă dar este accesibilă tuturor. Fără să intenţionez am reuşit să-mi cumpăr cel mai ieftin smarthone de calitate din România. Şi da, este o chinezărie. Mai exact este o firmă cinezească ce produce un smarthone de calitate, cu componente Sharp, Sony, Samsung şi LG. Un mix de firme... citește tot »

Polonia: telefonul mobil poate înlocui cartea de identi...

Telefon in loc de buletin

Polonezii vor putea începând din 2018 să își folosească telefonul mobil în locul cărții de identitate, a anunțat Anna Strezynska, ministrul pentru... citește tot »

Încă un pas spre androizi: muşchi pentru roboţi

Muschi pentru roboti

Muşchii artificiali pentru roboţi au fost creaţi în laboratoarele de la Columbia University. Cercetătorii au dezvoltat un material sintetic moale și... citește tot »

Primul Mercedes cu motor de DACIA

Mercedes cu motor Dacia

Este probabil impropriu spus Mercedes cu motor de Dacia. Dar acelasi motor de pe Dacia va fi utilizat si pentru Mercedes-Benz. Un Mercedes cu motor de Dacia,... citește tot »

More from Stiinta

"Omul furnică" şi-a făcut debutul pe prima poziţie în clasamentul încasărilor în...

„Omul Furnică şi Viespea/ Ant-Man and the Wasp” este liderul detaşat al încasărilor de la finalul săptămânii imediat după premieră cu încasări de 161 de milioane de... citește tot »

O specie extrem de rară de pisică sălbatică a fost observată în Caraş Severin – VIDE...

Asociaţia Wild Caraş-Severin a reuşit să surpindă într-o filmare o pisică sălbatică. Animalul este observat foarte rar, în mare parte deoarece sunt extrem de puţine... citește tot »

Cadavrele mumificate ale nobilimii incaşe au fost descoperite în cel mai mare mormânt din ...

Corpul mumificat al unui nobil incaş ce are hainele încă intacte a fost descoperit într-unul dintre cele mai mari morminte din Peru. Sit-ul vechi de 500 de ani conţine 24 de corpuri... citește tot »

O altă specie importantă de banane, pe cale de dispariţie

O specie de banană sălbatică ce ar putea deţine secretul protejării recoltelor de banane comestibile este pe cale de dispariţie. Specia se găseşte în Madagascar, unde mai există... citește tot »

De ce revin ''inamicii'' după ce le-ai dat bl...

Deosebit de utilă în momentele când dorim să rupem orile legătură pe Facebook cu persoane devenite incomode, opţiunea Block ne face propriul cont de utilizator practic invizibil pentru... citește tot »