Reţetă ciorbă de potroace

Reţeta pentru ciorba de potroace nu are nevoie de multe prezentări. Reţeta pentru ciorba de potroace face parte din bucătăria românească. O reţetă de ciorbă de potroace din cunoscuta carte de bucate semnată de Sanda Marin.

Reţeta pentru ciorba de potroace este de dificultate medie. Se foloseşte în loc de borş zeama de varză, do caracteristică importantă pentru ciorba de potroace.

Ingrediente ciorba de potroace

1,5 l apă, 1,5 l zeamă de varză, măruntaie de gâscă, sau de curcan, zarzavat de supă, 3 linguri orez, verdeaţă.

Preparare ciorbă de potroace

La ciorba de potroace, borşul este înlocuit cu zeamă de varză. Se fierb aripile, picioarele, gâtul şi pipota de gâscă sau de curcan, tăiate în bucăţi potrivite. Se adaugă un morcov, un pătrunjel, un sfert de ţelina şi o ceapă tăiată mărunt, orezul ales şi spălat. Separat se fierbe zeama de varză, care se toarnă în oală când carnea şi zarzavatul fierbe. Se potriveşte de sare. Se adaugă pătrurjel şi mărar verde tăiate fin.

Această reţetă pentru ciorba de potroace face parte din colecţia Sanda Marin. Ciorba de potroace face parte din datina românească culminănd cu a doua zi după nuntă când toţi mesenii sunt invitaţi la ciorbă de potroace.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*