Voucherul de vacanţă

Voucherul de vacanţa a înlocuit tichetul de vacanţă. Şi, din acest an, voucherul de vacanţă este distribuit angajaţilor din instituţiile publice. Un voucher de vacanţă valorează 50 de lei. Şi fiecare angajat din sectorul public de stat poate primi vouchere de vacanţă în cuantum de 1450 de lei. O duma mare, mică? Pentru mulţi bugetari este o sumă importantă. O sumă ce le permite să meargă într-un an în cel puţin un concediu. Dacă ambii soţi sunt angajaţi în sectorul public de stat pot primii ambii tichete de vacanţă, deci vouchere de vacanţă ce însumează 2900 de lei. Dacă doar unul dintre ați primeşte vouchere de vacanţă acestea pot fi folosite pentru întreaga familie.

Voucherul de vacanţă cunoscut iniţial sub denumirea de tichet de vacanţă poate fi utilizat strict în perioada inscripţionată pe el. De exemplu, voucherele de vacanţă distribuite din luna ianuarie sunt valabile în perioada decembrie 2017 – decembrie 2018. Din momentul în care primiţi voucherele de vacanţă le puteţi utiliza chiar de a doua zi în instituţiile care acceptă aceste tichete. Serviciile turistice pe care le poţi achita cu voucherele de vacanţă trebuie să cuprindă în mod obligatoriu servicii de cazare şi în plus mai poţi plăti servicii de alimentaţie publică, transport sau tratament balnear. Aceste servicii pot fi achiziţionate prin intermediul agenţiilor de turism licenţiate.

Voucher de turism

Voucherul de vacanţă este similar cu tichetul de masă ca format. Este un bon valoric imprimat cu caracteristici si cod speciale.

Pachetul de servicii turistice care poate fi cumpărat pe baza voucherelor de vacanţă poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publică, transport, tratament balnear şi agrement, însă este obligatoriu să conţină servicii de cazare.

Atât voucherele tipărite pe suport electronic, cât şi cele pe suport de hârtie, vor fi emise doar de autorităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice şi vor putea fi utilizate doar în unităţi ,afiliate’, structuri de primire turistică din România, acreditate de ANT.

Voucher Sodexo

Printre firmele care emit vouchere de vacanţă este şi Sidexo. Un voucher Sidexo are o valoare de 50 de lei. Este vorba de voucherele de turism. Sidexo emite mai multe tipuri de vouchere. Acestea pot fi comandate de patronate sau de angajatori. Sunt vouchere de turism sau pentru alte servicii din sectorul turistic.
Lista unităţilor care acceptă vouchere de vacanţă

Unităţile turistice, de cazare, restaurante, moteluri care pot accepta vouchere de turism trebuie sa fie acreditate de ministerul de resort. Uităţile acreditate de Autoritatea Naţională pentru Turism nu sunt incluse pe o listă unică. Fiecare firmă care tipăreşte vouchere de turism are propriile unităţi care lucrează. De exemplu, Sidexo are simbolul afișat de unităţile turistice şi de cazare care acceptă tichetul.

Tot Sodexo oferă o platformă online unde puteţi verifica unităţile care acceptă vouchere de vacanţă sau voucher de turism. Este un portal care vine în ajutorul salariaţilor care au primit vouchere Sodexo. Firma Sodexo are parteneriate şi cu Eximtur, Paralela 45, Transilvania Travel şi Eurolines.

Site-ul Sodexo pune la dispoziţie un motor de căutare dar şi o hartă. Site-ul identifică automat locaţia dv. dacă îl accesaţi de pe un telefon mobil sau după IP-ul de internet în cazul computerelor. Puteţi mări harta de pe site-ul MySodexo şi locaţiile cu steluţă sunt cele care acceptă vouchere de vacanţă Sodexo.

Unde pot fi folosite voucherele de vacanţă

Voucherul de vacanţă poate fi utilizat doar pe teritoriul României. Voucherele de vacanţă trebuie utilizate în perioada de valabilitate. Puteţi folosi toate voucherele de vacanţă sau le puteţi împărţi pentru mini-vacanţe. Voucherul turistic nu este acceptat doar în hoteluri. Voucherul de turism poate fi utilizat şi la pensiunile acreditate.

Este recomandat să luaţi legătura cu unitatea de cazare înainte de a merge acolo cu vouchere de vacanţă. Sau sa faceţi rost de lista unităţilor care acceptă vouchere de vacanţă ca cele pe care le-aţi primit. Sunt mai multe firme emitente de vouchere de turism.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*