Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Vine cea mai grea iarna

Cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani este anunțată de meteorologii europeni. Cea mai grea iarnă în ultimii 100 de ani a fost anunțată însă și pentru 2012. Se pare ca meteorologii au instrumente diferite de măsură însă acum informația este promovată și de mesastuces.net. Experţii europeni cred că ar trebui să cumpărăm pulovere şi jachete călduroase pentru că se apropie cu paşi repezi o iarnă cum nu a mai fost în ultimul secol. Şi ruşii se pregătesc de vreme deosebit de rece. Meteorologii români spun că este prea devreme să se pronunţe.

Expertul Joe Bastardi, de la Serviciul de meteorologie AccuWeather, spune că iarna grea este anunțată și de combinația dintre activitatea solară scăzută și oscilația negativă din nordul Oceanului Atlantic. Un fenomen asemănător s-a înregistrat la începutul anilor 1950, când multe țări europene au scăpat de ger abia pe la mijlocul primăverii.

Iarna grea nu e confirmată

O știre pe același subiect publicată de Agenția Mediafax nu confimă totalmente pentru România informația meteorologilor europeni. Roxana Bojariu, şeful Secţiei Climatologie din ANM, a declarat,  pentru MEDIAFAX, că afirmaţia potrivit căreia în Europa se anunţă cea mai geroasă iarnă din ultimii 100 de ani nu este fundamentată ştiinţific, neputându-se face o astfel de predicţie cu atât de mult timp înainte.

Ea a mai arătat că nu pot fi previzionate temperaturile şi precipitaţiile care se vor înregistra în iarnă cu atâta timp înainte, existând deocamdată doar indicaţii în acest sens, care nu sunt suficiente pentru o predicţie.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*