Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Telefoanele Android atacate cu malware

644 Viewed Lady4u 0 respond
HummingBad-Romania

Aproximativ 10 milioane de telefoane inteligente ce utilizeaza sistemul Android au fost infectate de softuri malware Hummingbad ce genereaza clickuri false pentru publicitate, informeaza cercetatorii in securitate IT.  Aceste programe Hummingbad pot de asemenea instala aplicatii si pot spiona obiceiurile de navigare ale victimei. Acest soft malware furnizeaza in rpezent aproximativ 300.000 USD pe luna pentru creatorii sai, arata studiul stiintific citat de BBC. Vestea buna: Hummingbad a infectat pana acum in principal telefoanele din India, China, Indonezia si Filipine.

Cele mai multe dintre aceste telefoane (peste 10 milioane) ce utilizeaza platforma de operare Android au fost infectate de software-uri malitioase (Malware) din China. Aceste programe de atac speculeaza vulnerabilitati ale sistemului de operare Android instalat pe cele mai multe dintre telefoanele mobile inteligente. Aceste malware actioneaza in proportie de aproximativ 90% atunci cand telefonul este conectat la internet (transfer de date) ceea ce ii permite conectarea la baza de date „mama” care intra „in legatura” cu paginile de internet accesate de pe mobil.

Comanda de la distanta prin mobil
O „spita” in aceste roti de infectare a telefoanelor mobile cu malware – Hummingbad – se detaseaza ca reactie, comanda si ingerare in softul smartphone-ului si actioneaza separat prin activarea unor comenzi de tipul „checkpoint” sau „lookout”. Aceasta familie de malware se numeste Shedun by Lookout but Hummingbad by Checkpoint.

BBC informeaza ca, in urmna unei analize, Checkpoint sustine ca a obtinut accesul la comanda si controlul unor servere prin intermediul unor telefoane infectate cu acest tip de malware care indica faptul ca Hummingbad a „ocupat” pana acum aproximativ 10 milioane de platforme mobile (telefoane inteligente, tablete). China, India, Filipine si Indonezia suntin conducerea clasamentului natiunilor cu cele mai multe telefoiane „infectate” cu acest software de tip Hummingbad.
Hummingbad este un tip de malware cunoscut ca actioneaza ca un rootkit ce se insereaza „adanc” in sistemul de tip Andoroid, in adancime, in interiorul sistemului de operare al telefoanelor inteligente (spartphone) ce utilizeaza acest sistem de operare (Android). Hummingbad evita detectarea sa de catre sistem si ofera accesul celor care il controleaza la tot ce inseamna handset-ul sau alte optiuni de control.

HummingBad-virus-malware Android

Abilitatea de a controla telefoanele de la distanta a fost utilizata (in cazul celor 10 milioane de telefoane virusate) pentru a genera click-uri pe reclame pentru a se obtine astfel bani de catre cei care controleaza softul malware in scopul de a obtine venituri substantiale. Accesul la sistemele mobile a fost obtinut in mare parte prin instalare pe sistemele de operare (Android) ale telefoanelor inteligente de versiuni de tip clona, aplicatii copiate ale celor originale, copiind aplicatii populare ale unor programe larg raspandite si intens utilizate. Scopul este inserarea acestor malware prin astfel de copii de programe/aplicatii astfel incat utilizatorul sa fie „comandat de la distanta”, sa fie manipulat informatic astfel incat telefonul sau si obiceiurile sale de actiune pe internet sa fie speculate pentru a se obtine bani prin accesarea incorecta a reclamelor.

Cercetatorul Kristy Edwards, citat de BBC, sustine ca aceste malware „utilizeaza privilegiile de baza la acare are acces in interiorul telefonului pentru a instala aplicatii (apps) aditionale pe device (telefonul inteligent/smartphone) cu scopul de a creste veniturile obtinute de autorii/controlorii malware prin clickuri incorecte pe reclame dar si prin inserarea unor virusi care impiedica dezinstalarea acestor aplicatii (de pe telefon, tableta care utilizeaza sistemul Android). Kristy Edwards averizeaza ca aceste malware pot ramane, deveni persistente, chiar daca utilizatorul opteaza pentru a reface/reveni la setarile „din fabrica” ale telefonului mobil.

Intr-un comunicat, Google nformeaza ca „am fost informati de ceva vreme de aceasta evoilutie de malware si imbunatatim permanent sistemele noastre astfel incat sa detectam acesti virusi pentru a bloica instalarea acestor malware”.

Blogul Ladys va informeaza ca Google a lansat cel mai nou sistem de securitate (update) pentru Android in aceasta luna (august) si a „combatut” aproximativ 108 vulnerabilitati separate ale acestui sistem de operare. Pana acum, in 2016, update-urile de securitate Google pentru Android au blocat peste 270 de bug-uri.

Solutie recomandata de Blogul Ladys: verificati orice aplicatie pe care o descarcati din GooglePlay sau din alte zone pentru a evita problemele. Un reper important pentru o aplicatie serioasa: numarul mare de utilizatori care au descarcat apps-ul si recomandarile. Nu va „aruncati” la aplicatii neverificate. O aplicatie buna este una utilizata intens si populara!

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Doctor Google

Google va recomanda medicamente

Internet gratuit Uniunea Europeana

Roaming si internet gratuit in Uniunea Europeana

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*