Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Samsung pregateste lentilele de contact inteligente

Samsung intentioneaza sa breveteze o noua inventie ce va fi utilizata atat in scop medical dar si in viata de zi cu zi. Lentilele de contact inteligente vor putea fi utilizate atat pentru a vizualiza o realitate virtuala dar si pentru a realiza fotografii, dispunand si de senzori de miscare. Compania a depus un brevet de inventie pentru o pereche de lentile de contact high-tech, proiectul trimitand cu gandul la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de gigantul Google si care erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin masurarea în timp real a nivelului de zahar din sange.

Samsung lucreaza la realizarea unor lentile de contact inteligente cu camera integrata, adica cu un senzor video pentru a filma ceea ce vede ochiul. Lentilele de contact dispun de o antena pentru a fi sincronizate cu smartphone-ul acesta fiind cel care face prelucrarea si gestionarea informatiilor.

Potrivit website-ului presse-citron.net, lentilele integreaza, de asemenea, senzori de miscare. Practic, lentilele de contact inteligente ale celor de la Samsung dispun de o camera, senzori de miscare, un transmitator si un ecran capabil sa afiseze o interfata interactiva, utilizatorul controland gadget-ul prin simple clipiri. Daca aceasta tehnologie va merge într-adevar mai departe, viitorul unor casti sau ochelari 3D ar putea fi pus în discutie.

Publicatia online noteaza ca faptul în sine de a obtine un brevet de inventie nu înseamna în mod necesar productia si comercializarea noii creatii tehnologice. Prin urmare, lentilele inteligente Samsung ar putea sa ramana în cutii si numai timpul va putea decide soarta lor.

Multe site-uri au comentat la vremea respectiva ca lentilele de la Google au fost doar un proiect menit sa atraga atentia asupra subsidiarei sale destinate domeniului sanatatii, însa, în cele din urma, ele vor aparea pe piata, fapt care le da sperante comentatorilor ca aceeasi soarta o vor avea si lentile inteligente create de Samsung.

Lentile contact inteligente

Lentilele de contact inteligente vor putea fi utilizate cu succes si pentru a capta imagini in tehnologie 3D. Lentilele vor lucra impreuna (montate pe ambii ochi) si vor putea astfel inregistra atat fotografii dar si filme tridimensionale.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*