Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dieta pe baza de Kefir

Dieta pe baza de kefir face parte din dietele ce se bazeaza in primul rand pe produse lactate, fie ca este vorba de iaurturi sau de sana sau lapte batut. Deita pe baza de kefir se bazaeaza pe proprietatile acestui cunoscut produs lactat ce contine un set unic de nutrientei si elemente necesare pentru organism. Kefirul se digereaza de trei ori mai repede decat laptele si stimuleaza procesul de digestie (in intregul sau) ceea ce conduce la o mai rapida absorbire a produselor alimentare de organism.

Populatia ce utilizeaza constant kefirul nu sufera de boli ale stomacului. Aceasta realitate are la baza faptul ca bacteriile continute in acidul lactic stimuleaza functiile intestinale si nu permit ca microorganismele patogene sa prolifereze. De seamenea, kefirul inhiba procesele de fermentare si putrefactie , sustine absborbtia viaminelor dar si a mineralelor cum ar fi calciul sau fierul.

Dieta cu kefir are multe variante. Dieta cu kefir difera in functie de ingredientele pe care kefirul le insoteste ca si de dermenul in care este utilizata aceasta dieta. Dieta cu kefir poate fi utilizata si intr-un proces de detoxifiere cu lactate. Difera dieta cu kefir foarte mult in functie de termenul, perioada de timp in care este aplicata: 3 zile, 4 zile, 7 zile sau 9 zile de dieta cu kefir. Parerile despre toate aceste regimuri cu kefir sunt toate pozitive. Cele mai populare diete cu kefir sunt de fapt trei optiuni de dieta cu kefir care difera in funcite de gradul de rigiditate dar si de durata.

Prima varianta de dieta cu kefir reprezinta de fapt o mono dieta cu kefir. Pe timpul zilei trebuie sa beti aproximativ 1 -1,5 litri de kefir. trebuie sa impartiti aceasta cantitate in 5-6 portii si sa le beti la intervale regulate. Durata unei astfel de diete nu depaseste o perioada de 3 zile.

A doua varianta de dieta cu kefir este de fapt un regim mixt, este vorba de un regim cu kefir de tip kefir-legume su kefir-fructe. La fel ca in optiunea precedenta, trebuie sa beti intr 1 si 1,5 litri de kefir pe zi dar puteti suplimenta acest regim alimentar cu 0,5 – 1 kg de fructe sau legume. Nu se recomanda alegerea citricelor pentru acest regim cu kefir – aceste fructe nu sunt compatibile cu kefirul. Durata acestei diete este de 5-6 zile. Cele mai efective combinatii sunt kefir-bananae, kefir-mere si kefir-conopida.

A treia varianta a regimului cu kefir este o dieta diversificata cu kefir. Aceatsa este probabil cea mai interesanta optiune care dureaza ca regim cu kefir 7 zile. Nu va fi dificil, nefiind vorba de un regim plicticos ca cele de dinainte. Toate produsele din acest regim cu kefir trebuie sa fie gatite si consumate fara alte adaosuri cum ar fi sarea sau zaharul.

Dieta Kefir 7 zile

Ziua 1 dieta kefir: cinci cartofi fierti si 1,5 litri de kefir.
Ziua 2 dieta kefir: 100 de grame de pui fiert si 1,5 litri de kefir.
Ziua 3 dieta kefir: 100 de grame de carne fiarta si 1,5 litri de kefir.
Ziua 4 dieta kefir: 100 de grame d epeste fiert si 1,5 litri de kefir.
Ziua 5 dieta kefir: fructe si legume (cu exceptia citricelor, bananelor si strugurilor) si 1,5 litri de kefir.
Ziua 5 dieta kefir: doar kefir (1,5 litri ca in cazul regimului bazat doar pe kefir).
Ziua 6 dieta kefir: doar apa minerala.

Factorul pozitiv este ca dieta cu kefir ajuta la scaderea rapida in greutate si este bine tolerata de organism si este sigura pentru sanatate. De asemenea, dieta cu kefir nu necesita multe sacrificii, eforturi si vointa. Nutritionistii recomanda dieta cu kefir in cele trei variante propuse ca echilibru corect si sigur pentru organism si ca o alternativa la o nutritie bazata pe unr egim bazate pe calorii reduse. Astfel de regimuri alimentare – ca cele reprezentate de dieta cu kefir – nu afecteaza organismul.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*