Casa de modă Versace cumpărată de Grupul Michael Kors

Achiziţia casei de modă Versace de către Michael Kors este probabil tranzacţia anului. După o istorie îndelungată Versace îşi schimbă patronatul. Grupul de modă american Michael Kors a oficializat cumpărarea casei italiene Versace, cu suma 2,1 miliarde de dolari (1,83 miliarde de euro), confirmând informaţiile apărute luni în presa internaţională, informează Reuters.

De asemenea, compania americană a anunţat că îşi va schimba denumirea în Capri Holdings, care va cuprinde brandurile Michael Kors, Versace şi Jimmy Choo.

‘Achiziţionarea casei Versace este un pas important pentru grupul nostru. Cu resursele noastre, considerăm că Versace se va dezvolta pentru a depăşi o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari’, a declarat John Idol, directorul grupului Michael Kors, citat într-un comunicat.

Donatella Versace despre tranzacţie

‘Este un moment foarte motivant pentru Versace. Sunt mândră că brandul rămâne foarte puternic atât în modă, cât şi în cultura modernă’, a declarat la rândul ei Donatella Versace, directorul artistic şi vicepreşedintele grupului Versace.

Înfiinţată în 1978 de stilistul Gianni Versace şi fratele lui, Santo, casa Versace este o legendă a modei italiene. Versace a lansat de-a lungul anilor numeroase colecţii spectaculoase, ce au inclus vestimentaţii de lux, dar şi sexy.

După asasinarea lui Gianni Versace în 1997, casa de modă a trecut prin câţiva ani dificili, înainte de a-şi regăsi strălucirea graţie unei proceduri importante de reorganizare şi datorită iniţiativelor demarate de Donatella, sora lui Gianni şi Santo Versace. Casa Versace era deţinută în procent de 20% de fondul american de investiţii Blackrock. Restul de procente se află în proprietatea familiei Versace.

Cifre de afaceri Versace

Vânzările grupului italian s-au redresat între 2009 şi 2016, trecând de la 268 de milioane de euro la 668,7 milioane de euro, înainte de a stagna în 2017. Michael Kors este o marcă reputată în Statele Unite, iar printre admiratorii ei se află celebrităţi precum Michelle Obama, Catherine Zeta-Jones şi Nicole Kidman.

Grupul american a fost înfiinţat în 1981 de Michael Kors, care, ajuns între timp la vârsta de 59 de ani, este în continuare directorul de creaţie al companiei. Deşi brandul american ocupă nişa ‘şic’ a produselor vârf-de-gamă, tarifele sale nu compară însă cu cele practicate de casa Versace. O poşetă Michael Kors se vinde, de exemplu, cu preţuri cuprinse între 200 şi 600 de dolari.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*