Cozonac cu mac si miez de nuca

O reteta usor de realizat: cozonac cu mac si miez de nuca. O reteta de cozonac fara framantare masiva cu mac siu miez de nuca. O reteta de cozonac usor de realizat cu care o sa va impresionati cu siguranta prietenii si mai ales pe cei dragi: nu este nevoie sa framantati din greu aluatul pentru a realiza acest cozonac. Implicarea nu este una dificila dar rezultatele sunt de mare anvergura. Un cozonac ce necesita doar o framantare de 8-15 minute cu un rezultat excelent.

Una dintre retetele de cozonac cel mai usor de realizat: cozonac cu mac si miez de nuca. Timpul de preparare pentru aceasta retet de cozonac este de aproximativ 120 de minute (in total cu framantarea) iar timpul de coacere este estimat la 40 de minute. Aveti nevoie de un cuptor bun iar dificultatea pentru realizarea acestei retete de cozonac este una medie. Potrivit compozitiei, compoinentelor retetei de cozonac cu mac si miez de nuca aceasta este recomandata pentru a fi servita de 6 persoane.

O reteta aspectuoasa de cozonac pufos cu umplutura de miez de nuca si seminte de mac, cum n-ati mai incercat pana acum. Are un aspect specific, un gust fabulos si o textura moale, care iti lasa gura apa. Cu putina indemanare si rabdare veti obtine o adevarata capodopera culinara, care este perfecta pentru serile calduroase in sanul familiei.

Ingrediente cozonac cu mac si nuca

Reteta de cozonac cu mac si miez de nuca este usor abordabila din punctul de vedere al ingredientelor. O compzitie traditionala cu urmatoarele ingrediente: 400 ml lapte, 2 linguri drojdie uscata, 300 gr. zahar, 750 gr. faina 000, 3 oua, 2 linguri apa, 4 linguri unt topit, 2 linguri ulei rafinat, 200 gr. seminte de mac, 250 gr. miez de nuca macinat, 1/2 lingura sare.

Preparare cozonac cu mac si nuca

Clipul video de mai sus va ajuta sa gatiti pas cu pas aceasta reteta de cozonac cu mac si nuca. O reteta relativ usor de realizat pe care o puteti aborda fara a avea o experiente in arta gatitului. Iata si pasii ce trebuie urmati pentru prepararea conzonacului cu mac si nuca:

  • Intr-un bol amestecati 250 ml lapte cald, drojdia, o lingurita de zahar si lasati amestecul sa se dizolve timp de 10-15 minute. Treptat adaugati 250 g faina si amestecati. Acoperiti aluatul cu folie alimentara si lasati-l sa dospeasca timp 50 minute intr-un loc caldut.
  • Intr-un bol amestecati 2 oua, 7 linguri de zahar, sare, apa, 2 linguri de ulei si 2 linguri de unt topit. Turnati amestecul obtinut peste aluatul pregatit mai devreme si amestecati.
  • Treptat incorporati 500 g faina, framantati cu mana timp de 8-10 minute, pana obtineti un aluat neted si pufos. Lasati aluatul sa dospeasca la loc cald timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
  • Intr-o cratita turnati 125 ml. lapte, 5 linguri de zahar si aduceti pana la fierbere, apoi adaugati macul, 20 g unt si amestecati. Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca.
  • In alta cratita puneti 150 g zahar, 5 linguri de lapte si amestecati, apoi adaugati miezul de nuca macinat. Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca. intr-un bol bateti un albus de ou, pana obtineti o spuma densa pufoasa si incorporati in compozitia cu miez de nuca.
  • Pe masa tapetata cu faina impartiti aluatul in doua bucati egale si intindeti jumatate din aluat, dandu-i forma dreptunghiulara. Ungeti suprafata fasiei de aluat cu umplutura de miez de nuca, lasand circa 7 cm. pe marginea de sus fara umplutura. Rulati aluatul atent si lasati ruloul pe masa.
  • Intindeti a doua jumatate de aluat, la fel dandu-i forma dreptunghiulara. Ungeti suprafata aluatului cu umplutura de mac, lasand circa 7 cm. pe marginea de sus fara umplutura. Rulati aluatul.
  • Impletiti ambele rulouri si lipiti bine capetele, astfel incat sa obtineti o coronita. Puneti cozonacul pe o tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unui cutit taiati usor pe mijlocul fiecarei impletituri. Ungeti cozonacul cu galbenus de ou si dati tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 200˚C, timp de 40 de minute. Gata… Cozonacul cu mac si nuca este gata de servit!

La reteta de cozonac cu mac si nuca Ladys Blog a folosit informatii de la savuros.tv.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*