
Retata spuma capsuni. Retata spuma capsune explicata video. Este sezonul capsunilor si noi va prezentam reteta spuma de capsuni, reteta de baza cu frisca. O reteta usor de realizat care este insotita si de un clip video de mare ajutor. Spuma de capsune se realizeaza usor urmarind cu atnetie informatiile din acest articol Ladys Blog. Este pacat ca nu avem la indemana si vara capsune proapsete. Dar reteta de spuma de capsune se poate realiza si cu fructe congelate. Insa gustul nu este acelasi cu cel al retetei de spuma de capsune din fructe proaspete.
Spuma de capsuni este un desert foarte cunoscut in Romania. Este usor de realizat si este foarte prietenoasa pentru organism, combinatia de capsuni maruntite si frisca fiind usoara ca un fulg. Exista doua feluri de spuma de capsuni. O reteta care se face doar cu albusuri batute si capsuni, si o reteta in care se foloseste si frisca, ca cea pe care o prezentam im acest articol.
Reteta este usor de abordat. Satisfactia este garantata pentru un desert de sezon dar si de calitate.Timp de preparare pentru reteta de spuma de capsune: 20 minute. Reteta este conceputa pentru 4 portii si utilizeaza in materie de alergeni albusul de ou. Reteta din acest articol utilizeaza informatii de pe gatesteusor.ro.
Ingrediente spuma capsuni
Ingrediente usor de obtinut la inceputul verii. Capsunele proaspete stau la baza reusitei acestei retete. Pentru reteta pe care o propune Ladys Blog aveti nevoie de: 250 grame capsune, 200 ml. frisca lichida, albusuri de la 3 oua, 100 grame de zahar.
Realizare spuma capsune
Pentru realizarea acestui desert va recomandam sa urmariti clipul video de mai sus. Reteta de spuma de capsuni este explicata pas cu pas in acest tutorial video. Mai jos aveti si pasii principali explicati pentru realizarea spumei de capsune. Iata etapele importante:
- Capsunile trebuie maruntite mai intai. Eu am ales sa le strivesc folosind o furculita. Puteti sa le tocati marunt sau sa le dati la blender (dar cred ca se vor transforma intr-un fin piure).
- Albusurile se bat spuma tare si se mixeaza impreuna cu zaharul. Se adauga capsunile maruntite si se mai mixeaza putin.
- Separat se bate si frisca.
- Frisca se incorporeaza peste amestecul de albus si capsuni.
- Se da la rece inainte de servire. Se tine in frigider aproximativ 2 ore.
- Puteti servi spuma de capsuni cu doua napolitane vieneze si o capsuna proaspata.
Este o reteta propusa de Ladys Blog care utilizeaza calipul video realizat de GatesteUsor. Daca va intrebati de ce am utilizat atat „spuma capsuni” cat si „spuma capsune” va si explicam. In mod gresit se utilizeaza pentru fructul denumit capsuna pluralul de capsuni. Pluralul corect pentru capsuna este capsune. Capsunii sunt de fapt arbustii, tufisurile care aduc rodul, care fac capsune.