Fetita de 15 ani care arata de 90

Poveste adevarata si incredibila. Intamplare adevarata care are ca loc de poveste Columbia. O columbianca de 15 ani suferind de progeria arata din punct de vedere biologic 90 de ani. O imbatranire ultra-rapida a organismului, foarte rar intalnita la oameni. Vorbim despre o fetita de 15 ani care arata de 90 de ani. Dramatic dar adevarat: boala cunoscuta sub numele de PROGERIA, foarte rar intalnita, face o victima in Columbia. Informatia este reala si scriem pe Lady’s Blog despre o poveste adevarata, intamplare adevarata care se petrece in Columbia. Stirea este preluata si difuzata de agentiile internationale de presa si preluata de noi de pe AFP. Persoanele care sufera de aceasta boala mor de obicei in timpul adolescentei si nuapuca sa depaseasca varsta de 20 de ani.

Este o poveste trista dar este absolut reala. Si aceasta intamplare adevarata ar trebui sa ne faca sa ne gandim ca viata este minunata si nu trebuia sa ne ingrijoram, sa fim suparati pentru probleme care ni se par importante dar care sunt aproape inexistente pe o scara mai mare. Povestea nu se petrece in Romania si este un caz extrem de izolat: foarte rar cineva poate sa aiba o astfel de boala.

Magali Gonzalez Sierra, o tanara columbiana care sufera de o boala genetica ce provoaca o imbatranire ultra-rapida a organismului, si-a sarbatorit cea de a 15-a aniversare, insa fizionomia sa arata mult mai multi ani, informeaza agentia France Presse (AFP).

https://youtu.be/p5rNKdIt-pc

Magali Gonzalez SierraPersoanele care sufera de aceasta boala rara numita ‘progerie’ mor de obicei in timpul adolescentei.
„Ma consider frumoasa”, a declarat AFP tanara care nu mai are par si care purta o peruca din par lung castaniu si o coronita argintie la petrecerea organizata in cinstea zilei sale de nastere, sarbatorita intr-o zona rurala a departamentului Valle del Cauca din vestul Columbiei.
Potrivit mamei sale, Nedy Sierra, ea si-a realizat sambata noapte visul de a fi o ‘printesa’. in Columbia, a 15-a aniversare a fetelor este sarbatorita cu fast, pentru a marca sfarsitul copilariei, noteaza AFP.

Parintii fetei au pregatit-o foarte atent, de la probarea rochiei la machiaj, ca sa nu ii pricinuiasca vreun rau.
„Boala s-a manifestat de cand fata avea 10 luni. Pielea i s-a intarit, i-au cazut genele, sprancenele si parul”, a declarat mama tinerei, in varsta de 35 de ani.
La doi ani, medicii au diagnosticat-o cu sindromul Hutchinson-Gilford (sau progeria), caracterizat prin imbatranirea prematura si accelerata a organismului.
„Magali are 15 ani, iar oasele sale au aproximativ 90 de ani”, a adaugat mama ei.

Intamplare adevarata ColumbiaAdolescenta a facut un atac de cord anul trecut. Parintii sai spera totusi ca Magali sa ajunga asistenta medicala, „asa cum isi doreste”, mai scrie AFP.

Povesti adevarate triste sau cu final fericit. Lady’s Blog aduce in atentie, in articolele postate intamplari adevarate din tara si de pe mapamond.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*