Ghid turistic Verona

Ghid turistic Verona în română. Un ghid turistic pentru Verona tradus şi adaptat din ghidul turistic Michelin pentru Italia. Oferta de ghiduri turistice de pe Blogul Doamnelor se îmbăgăţeşte cu ghidul turistic al Veronei. Acest ghid turistic îl ăuteţi consulta online doar pe acest website. Nu încercaţi preluarea sau copierea. Este un ghid turistic al Veronei disponibil online doar de pe acest website. Stelele pe care le regăsiţi în acest ghid turistic pentru Verona sunt stele acordate ca interes turistic de Ghidul Michelin pentru Verona. Stelele (asterixurile) din acest ghid reprezintă stele din Ghidul Roşu Michelin pentru Italia.

Potrivit Ghidului Michelin stelele (asteriscurile) reprezintă importanţa unui obiectiv, clădire, monument, din punctul de vedere al importanţei turistice.

Ghid turistic Verona

Verona este situată pe malurile cursului de apă Adige, fiind plasată pe înălţimi, situându-se după Veneţia, ca centru al artelor rafinate. Fascinanta Piaţă Bra este legată prin Via Mazzini de centrul vechiului oraş. Stagiunile de vară ale teatrului şi operei (vezi Calendarul Evenimentelor de la sfârşitul ghidului) strâng o mulţime de oameni.

Ghid turistic Verona – istorie

 Colonie romană în timpul Imperiului, a fost râvnită de ostrogoţi, lombarzi şi franci. Oraşul a atins zenitul sub Scaglier, prinţii de Scala, care au guvernat în numele împăratului între 1260 şi 1387. Apoi, puterea a trecut familiei Visconti din Milano, înainte ca Verona să cadă sub conducerea Veneţiei, din 1405. Verona a fost ocupată de austrieci în 1814 şi a fost unită, ca parte a Veneţiei, cu Italia, în 1866.

Romeo şi Julieta – Aceşti doi tineri, imortalizaţi de Shakespeare, aparţin celor două familii: Romeo din Montecchi (Montague), care erau Guelfi şi îl susţineau pe papă şi Julieta din Capuleti (Capulet), care erau Ghibellini şi îl susţineau pe împărat. Verona a fost locul în care s-a desfăşurat această dramă, care s-a petrecut în 1302.

Pisanello şi Şcoala Veroneză – Artiştii acestei şcoli au fost influenţaţi de arta nordică, din Valea Rinului, dezvoltând apoi arta gotică, care combina liniile cursive cu o meticuloasă atenţie pentru detaliu.

Pisanello (cca 1395-1450) – un mare muncitor, un pictor activ, prodigios realizator de medalioane şi un entuziast promotor de curent artistic, a fost cel mai grandios exponent al acestei şcoli. Picturile sale, având culori ireale, observarea meticuloasă a detaliului şi liniei curgătoare, a fost o reminiscenţă a lumii medievale, care a dispărut rapid, fiind totodată un precursor al realismului tipic Renaşterii.

Obiective turistice în Verona

În Verona sunt mai multe obiective turistice care merită interesul. Puteţi consulta aceste obiective turistice din Verona şi eventual puteţi alege dintre ele dacă timpul nu vă permite să le vizitaţi pe toate.

 Verona – Piaţa delle Erbe

 **Piaţa delle Erbe – Această piaţă cu herburi este un fost forum roman şi este astăzi o atractivă, minunată şi specială piaţă (de desfaceri)

 Pe aceeaşi linie, în mijlocul pieţei se află piaţa cu coloane. Capitello (un forum de unde erau proclamate decretele şi sentinţele) aparţinea guvernatorilor din secolul XVI (podesta), unde se află şi o fântână, cunoscută sub numele de Madona Veronei, împodobită cu o statuie romană, alături de care se află o coloană veneţiană, surmontată de leul înaripat al Sf. Marcu (realizat în 1523).

 Palatele şi casele, unele dintre ele cu marmură roz, coloane şi fresce, realizează un cadru atractiv în jurul pieţei. Pe latura nordică se află Palatul Maffei.

Pe Via Capello (la numărul 23) se află Casa Julietei (Casa Julietei). De fapt, acesta este un palat gotic, care cuprinde faimosul balcon (în curtea interioară), care a aparţinut familiei Capulet.

Ghid turistic Verona – pagina următoare >>

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*