Ghid turistic Hydra – Ghid turistic Grecia în română. Ghidul turistic pentru insula grecească Hydra. Ghid turism insula Hydra în limba română. Un ghid turistic unic pentru aceastp minunată insulă a Greciei. Pas cu pas şi monumente importante sunt incluse în acest ghid de turism. Puteţi consulta în acest articol sinugurul ghid turistic online pentru insula grecească Hydra.
Ghid turistic Hydra – Grecia
Cu o atmosferă cosmopolită şi cu o afluenţă constantă de turişti, insula Hydra este chiar deosebită faţă de celelalte insule din golful Argosalonic. Are o suprafaţă de 50 km2, cu o coastă de 56 km, şi cu o populaţie de 2.723 locuitori. Oraşul său principal se numeşte tot Hydra. Aici există legături zilnice cu vaporul şi cu şalupa cu Pireu, care se află la o distanţă de 36 de mile nautice, ca şi cu Aegina, Methana, Poros, Spetses şi Hermione.
În timpul verii sunt asigurate legături cu şalupele spre Tolo, Nauplion şi Porto Cheli şi de două ori pe săptămână cu Monemvasia şi Leonidon. Facilităţile pentru turişti sunt de un standard ridicat şi aici sunt organizate excursii cu iahtul din port. Hydra este de asemenea excepţională datorită peisajului său unic, diferit de cel al celorlalte insule, deoarece este stâncos şi greu accesibil (cel mai înalt punct, Eros, cu o altitudine de 593 m).
Istoria insulei Hydra
Insula Hydra era cunoscută în antichitate sub numele de Hydraia şi aici a fost o aşezare miceniană pe locul oraşului din prezent, aşa cum au demonstrat-o săpăturile arheologice.
În timpurile homerice a fost dependentă de Micene şi, mai târziu, de Hermione care, conform lui Herodot, a vândut insula pentru 100 de talanţi exilatului Samians. S-a descoperit că în perioada bizantină s-a bucurat de o perioadă de înflorire, aşa cum reiese din descoperirile din localitatea Epsikopi, de pe coasta de est a insulei.
În orice caz, perioada sa de glorie a fost atinsă în timpuri mult mai recente, particular în secolele XVII şi XVIII, când locuitorii săi acumulaseră o flotă considerabilă de vase, atât mari cât şi mici, care călătoreau în întreaga Mediterană.
Această flotă şi experienţa navală le-a permis hydrioţilor să contribuie la Lupta pentru Independenţă din 1821. Tradiţia nautică a insulei a continuat şi în timpurile moderne, chiar dacă o mare parte din locuitorii insulei s-au mutat în Pireu sau au emigrat în America. În zilele noastre aici se află o Academie Comercială Navală.
Ghid turistic Hydra – istoric
În timpurile mai apropiate de zilele noastre, respectiv în secolul XV, insula a fost colonizată de albanezi vorbitori de limbă greacă, creştin-ortodocşi, care au coborât din Pelopones. Locuitorii Hydrei aveau în principal ocupaţii legate de pescuit şi comerţ maritim şi îşi îngrijeau cele câteva vase, mulţumită cărora, insula a devenit prosperă în timpul războaielor napoleoniene. Cu ajutorul acestei flotile de 100 de nave, în timpul revoluţiei greceşti (din 1821), insularii din Hydra au devenit principala forţă navală a Greciei, sub îndrumarea unor conducători ca Antrea Miaouli şi Jacop Tombazis. Mai mult decât atât, prosperii armatori conduşi de familia Coundouriotis, s-au situat printre principalele persoane care au ajutat financiar revoluţia.
Ghid turistic Hydra: obiective şi monumente
Vechiul port, cu tunurile sale şi impozantele reşedinţe de tip burghez domină peisajul care poartă de asemenea mărturia marii sale tradiţii navale. Casele sunt construite în amfiteatru, multe dintre ele fiind restaurate în stilul original şi şi-au păstrat decoraţiile interioare, deseori reminiscenţe ale conacelor renascentiste, în miniatură. Printre acestea, care sunt în particular impresionante, pot fi văzute: conacul familiei Voulgari, pe flancul vestic al portului, cel al familiei Kountourioti, puţin mai sus, cel al familiei Tombazi alăturat de cel al familiei Voulgari ca şi cele care au aparţinut familiilor Votsi şi Koulouri.
O secţiune a Şcolii de Arte Frumoase este găzduită de conacul familiei Tombazi, o reşedinţă pentru tinerii care frecventează Kriezisul şi Academia Navală Comercială din Tsambados. Muzeul găzduieşte materiale de arhivă care fac referinţă la Revoluţia din 1821. Printre multele biserici şi mănăstiri importante de pe insulă trebuie menţionată catedrala (metropolis), dedicată Adormirii Maicii Domnului şi construită în 1765, cu iconostasuri de marmură şi numeroase icoane (incluzând-o şi pe cea a neomartirului Constantin din Hydra).
Latura de Est a insulei Hydra
Pe latura de est a insulei, în apropiere de golful Mandraki (3 km de port) se află mănăstirea Sfintei Treimi şi, la nord-est, cele cu hramul Sf. Nicolae şi Sf. Matrona, iar pe cel mai înalt vârf al insulei se află mănăstirile Profetului Elijah (de la cca. 1800) şi Sf. Eupraxia (cca. 1800). Imediat după far, (Faros, pe o înălţime de nord-est al insulei) se află mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Zouvra. Regiunile Kaminia, Vlychos şi Molos sunt particulare şi pitoreşti şi de aici se poate coborî spre Episkopi (pe latura de est), locul oraşului bizantin.
În general, numai câteva plaje sunt practicabile pentru înot (Mandraki, Kaminia, Vlychos, Molos, Bisti) şi accesul spre acestea se face cu ajutorul bărcilor mici. Pentru acestea sunt asigurate facilităţi în port. Vizitatorii pot sta în hoteluri (cele mai multe în oraş) şi într-un număr limitat de camere şi apartamente de închiriat. Hydra este înconjurată de numeroase insuliţe stâncoase, dintre care cea mai mare este Dokos.