Speologii au descoperit o pestera in Bucuresti

Cunoscuta Pestera a Ialomicioarei intra in umbra dupa ce speologii cu descoperit recent pestera Ialomitei. Este singura pestera urbana care are foarte multe intrari ceea ce aseaza Bucurestiul pe harta mondiala ca singurul oras ce devine atractie pentru speologi. Pestera este usor accesibila si echipe de speologi intra din cand in cand pentru a verifica situatia din pestera. Principalele intrari sunt situate in mirificul peisaj urban din Valea Ialomitei. Pestera dinspre Valea Ialomitei rivalizeaza cu Pestera Ialomicioarei doar ca este mai spatioasa. O pestera cu o lungime de peste 9 kilometri.

Oferta turistica speciala pentru geologi include intrari in pestera din kilometru in kilometru, acolo unde oamenii care asteptau troleibuzul inainte de 1989 au lasat vestigii de locuire si prezenta de durata. Asfaltul tasat s-a transformat de fapt in intrari in pestera, astfel incat cele peste 50 de intrari in pestera sunt vizitate de specialisti in fiecare zi.

Tunelurile dacilor

Expertii geologi sunt consternati. Stau cu mainile in buzunare sau cu ele in sold fara a gasi o explicatie pentru noua pestera ce a aparut de cativa ani pe sub cartierul Dr. Taberei. De la impact unii dintre specialistii cu casti galbene sau portocalii nu au mai reusit sa isi scoata mainile…. Din buzunar. A fost nevoie sa intervina niste rezervisti cu experienta care au facut inainte de ’89 armata la termen normal. Erau deja obisnuiti cu expresia „ai grija ca iti mananca cucul unghiile” si au reusit intr-un final sa le desparta geologilor cucul de unghii.

Finalizare Metrou Drumul TabereiPrimii arheologi care au ajuns in zona pesterilor sustin ca este prima evidenta ca exista tunelurile dacilor. Iar stramosii locuitorilor din Drumul Taberei sunt de fapt arhitecti ai civilizatiei dacice preromane. Ei ar fi fost ucisi dupa razboaiele Romei cu Dacia pentru a evita transportul rapid al trupelor dacilor intre Valea Ialomitei si Academai Militara acolo unde ei participau la cursuri de aparare si stat major pentru lupta cu romanii.

Pandurii lui Tudor Vladimirescu

Se pare ca Tudor Vladimirescu dupa ce a sosit din Imperiul Tarist unde a servit ca pandur a adus cu el hartile secrete pe care le detineau rusii pentru aceste pesteri. Tocmai de aceea si denumirea de „Drumul Taberei”. Pentru ca Tudor Vladimirescu, intr-o strategie speciala de atac, si-a stabilit tabara chiar in… Drumul Taberei pentru a avea acces rapid la pesterile dacilor si a lua prin suprindere cu trupele sale fortele otomane care aveau tabara in zona Eroilor din capitala.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*