Intr-un Razboi cu Ungaria va castiga Romania

Un evetual razboi intre Romania si Ungaria ar avantaja tara noastra. O statistica ce simulează un razboi Romania-Ungaria confera victoria Armatei Romaniei. Deşi este o ficţiune, totul se bazeaza pe date concrete ce tin de populatie, configuratie de aparare, trupe, echipamente, experienta militara. In plan virtual, potrivit acestor calcule, Romania poate ocupa Ungaria in scurt timp. Confruntarea dintre cele doua armate ar fi inegala iar trupele romanesti ar castiga un posibil razboi cu Ungaria si ar ocupa din nou Budapesta. Simularea tine cont de cifre, date reale si nu de speculatii.

Un film recent postat pe Internet simulează un conflict militar între Ungaria și România, în cadrul căruia România ar urma, aparent, să atace Ungaria.
Filmul a fost publicat la data de 10 martie 2017 și se intitulează „Hungary VS Romania Military Power Comparison 2017 – 2018”. Informatia este prezentata de Romania Libera intr-un articol semnat de Mihai Diac.

Razboi Romania-Ungaria

Clipul video începe cu un atac al României, peste frontieră, asupra teritoriui Ungariei și cu o ripostă a forțelor ungare. Imediat după aceea sunt prezentate informații despre fiecare țară în parte – autoritățile române fiind reprezentate prin Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu.

Din punct de vedere millitar, filmul sugerează că România ar câștiga confruntarea, întrucât deține mai multă armată (84.000 de oameni, față de 31.000 ai Ungariei) și e superioară și ca număr de tancuri, de avioane de luptă și de elicoptere.

Simulare razboi Ungaria-Romania

„Generalul desertului” Nicolae Ciuca este prezentat ca lider militar charismatic, in fruntea unei armate mult mai bine pregatite decat cea a Ungariei.

În plus, la categoria forțe navale, despre Ungaria se spune că nu deține nimic (Ungaria neavând ieșire la mare) în timp ce România ar deține, potrivit acestui clip video, trei fregate (ceea ce este real) și șapte corvete (ceea ce este eronat). Totul conduce insa spre o victorie clara a trupelor romanesti active, fara a se lua in calcul o eventuala mobilizare.

Autorul acestei simulări video este o entitate denumită „World Military Power” iar filmul despre Ungaria și România este cea mai recentă postare provenită de la el. Alte postări ciudate, mai vechi, provenite din aceeași sursă, simulează un război Grecia – Bulgaria, unul Franța – Algeria și altul Bulgaria – România.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*