Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Varză cu carne

425 Viewed Lady4u 0 respond
Reţetă varză cu carne

Două reţete pentru varză cu carne. Varză cu carne preparată conform cărţii de bucate semnată de Sanda Marin. În acest articol prezentăm atât reţeta pentru varză dulce cu carne cât şi reţeta pentru varză acră cu carne.

Ingrediente varză dulce cu carne

600 g carne, 1 varză frumoasă (cam de 1 kg), 1 ceaşcă borş, 1 lingură bulion sau 4 roşii mijlocii, 1 ardei gras, 3 linguri untură, sare.

Preparare varză dulce cu carne

Se alege carne grasă. Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se prăjesc bucăţile în cratiţă cu ceapa tăiată mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se ardă. Când ceapa începe să se îngălbenească, se pune sare şi puţină apă caldă. Se lasă să fiarbă o oră, turnând din când în când puţină apă caldă.

Se taie o varză sau două, mărunt ca fideaua. Se dă sare şi se stoarce cu mâna pentru ca să iasă apa din ea. Se pune în cratiţa cu carne când aceasta este pe jumătate fiartă şi se adaugă o lingură bună de untură. Se toarnă deasupra borş fiert separat şi bine limpezit. Se lasă să fiarbă o oră. Se gustă de sare, se pune bulion de roşii sau câteva roşii tăiate felii. Se ţine cel puţin o oră la cuptor.

După ce s-a aşezat varza, nu se mai dă cu lingura, se mişcă numai cratiţa într-o parte şi în alta, ca să nu se prindă pe fund. Dacă este prea scăzută, se mai adaugă puţină apă. Mâncarea cu varză este mult mai gustoasă pregătită din ajun.

Reţetă varză acră cu carne, ingrediente

600 g carne, 1 varza acră, 2 linguri untură, puţină boia de ardei, o lingură bulion.

Preparare varză acră cu carne

Se pregăteşte camea ca în reţeta pentru varză dulce cu carne. Se spală în apă rece o căpăţână sau două de varză murată. Se taie mărunt ca fideaua. Trebuie pusă din timp în cratiţa cu carne, deoarece varza murată fierbe mai greu. Se pune apă, puţină boia de ardei, piperul şi o lingură de bulion. Se lasă să fiarbă cel puţin două ore. Se dă apoi la cuptor încă o oră.

Mâncarea trebuie să fie grasă. Este mai gustoasă dacă este pregătită din ajun.

Don't miss the stories follow Lady 4 Lady's and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
Reteta cartofi cu carne

Cartofi cu carne

Reţetă ghiveci cu carne

Reţetă giveci cu carne

Related posts
Your comment?
Adauga un comentariu. Parerea ta e importanta.

*