Ultima moda in China: cainii panda

Draguti si pufosi, cainii panda i-au coplesit pe chinezi cu farmecul lor. Este vorba de fapt despre cunoscuta rasa chinezeasca chow-chow care a fost modificata pentru a arata la fel cu ursii panda. Nu a fost greu pentru ca chow-chow, cainii cu limba albastra, au in structura genetica elemente de la ursuletul Panda. Cert este ca in China avem acum o adevarata panda-manie, totul cu accent pe simbolul pe care il reprezinta ursul panda pentru China dar si pentru rasa chinezeasca Chow-chow (cu radacini clare tot din China).

Dupa o perioada in care Tibetanul Mastiff a fost extrem de popular in toata China, acum este randul acestui nou animal de companie: Panda Dog. Cu aspectul sau, culorile de negru si alb conturate in jurul ochilor si pe urechi, este usor sa confundati aceasta noua rasa cu ursul panda care isi are originile in sudul Chinei.

Panda chow-chow este cu siguranta o rasa ce se bucura de succes nu doar in China. Cainii care seamana leit cu ursii panda au fost indragiti si in alte tari. S-au incercat si alte combinatii intre gena ursului panda si alte rase dar nu s-a reusit obtinerea unei rase atat de bune cum este Chow Panda. Cert este ca noua rasa impresioneaza si stapanii acestor caini sunt foarte mandri de ei.

Chow Chow Panda

Chow-chow panda dog

Panda Dog

Urs panda caine

Panda Dog Romania

Panda caine

Panda Chow

Asadar Panda Dog nu este un urs panda ci un caine chow-chow care arata ca un urs panda, o reusita combinatie genetica intre caine si urs. Totul tine insa de stapan: daca el crede ca este un urs panda ce seamana cu un caine este treaba lui :). Si se pare ca stapanii (chinezi in acest moment) sunt foarte mandri de noul Panda Dog. Cu siguranta ca rasa de caine panda va fi exportata de chinezi si in alte tari si, de ce nu, o sa ajunga si in Romania.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*