UEFA a deschis o procedura impotriva Rusiei

In urma violentelor de la meciul Anglia-Rusia de aseara, Comisia de Disciplina UEFA a decis deschiderea unei anchete. Procedura a fost declansata impotriva Ruisiei, tara anchetata de UEFA pentru comportamentul rasist al fanilor sai si pentru faptul ca suporterii au aprins fumigene. Comisia de disciplina a UEFA va lua o decizie cel mai tarziu marti.

Normele UEFA prevad masuri ce pot impune un avertisment sau chiar exluderea echipei de fotbal a Rusiei de la EURO 2016, conforma sanctiunilor ce pot fi aplicate echipelor cu fani implicati in violente. In cazurile anterioare, UEFA a aplicat amenzi. Fanii rusi au fost avertizati in mod repetat, ultima data la Camionatul European din 2012 din Polonia. Intr-o declaratie, citata de sportschau.de, UEFA arata ca „un astfel de comportament este inacceptabil si asa ceva nu trebuie sa se intample in fotbal”.

Dupa fluierul final al meciului de pe stadionul Velodrome, suporteri rusi au parasit zona care le era rezervata si, dupa ce i-au impins pe oamenii de ordine, i-au atacat pe englezii ce paraseau incinta si care au fost nevoiti sa se precipite spre iesire, uneori escaladand grilajele.

Potrivit sportschau.de, UEFA a condamnat anterior violentele de la Marsilia, in urma careia un barbat este in stare critica si cel putin alte 34 de persoane au fost ranite. Politia a efectuat opt arestari. De asemenea, ciocniri intre fanii englezi si localnici s-au produs in noaptea de joi spre vineri in orasul din sudul Frantei.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*