Supa cu puf de ou

Supa cu puf de ou… O reteta minunata de supa. Supa de puf de ou nu are insa puf. Supa de puf de ou are la baza oul. Supa cu puf de ou este o supa imbogatita cu un amestec din ou. In loc de taitei, frecatei sau galuste aceasta reteta de supa foloseste „puful de ou”. Este o alta reteta de adaus la supa. Reteta de supa obisnuita este imbogatita cu aceasta compozitie.

Compozitia pentru puful de ou se realizeaza din galbenusuri si faina. Se adauga sare si apoi acestea se amesteca cu albusul intr-un mod special. Acesta este de ffapt „puful de ou”. O reteta de supa fara puf dar cu ou.

SUPĂ CU PUF DE OU

Puful: 2 ouă, 1 Iinguriţă făină, sare.

Se freacă bine două gălbenuşuri cu o linguriţă plină de făină şi puţină sare Se bate albuşul spumă, se amestecă împreună şi se toarnă toată compoziţia deodată într-o cratiţă mare, în care s-a strecurat supa clocotită. Se acoperă, se lasă să fiarbă 10 minute. Trebuie servit imediat ce este gata, pentru ca să nu se lase.

Supa de puf de ou este specifica zonei Ardealului. Reteta prezentata in acest articol este parte a cartii de bucate semnata de Sanda Marin. Reteta de supa cu puf de ou impresoneaza prin denumire dar este usor de realizat. „Puful de ou” inlocuieste taiteii sau galustele.

Aceasta reteta a fost descoperita in Italia tocmai din lipsa unor paste. Bucatarul a luat rapid din cuibar un ou care avea lipit de el un puf de la gaina. Asa s-a nascut celebra supa cu puf de ou. Dnumirea isi are originea nu in albusul sau galbenusul oului. Reteta de supa cu puf de ou pleaca de la un bucatar grabit.

Supa cu puf de ou are nevoie de oua proaspete. Asa cum bucatarul italian a apelat la un ou foarte proaspat, cu puf pe el, la fel supa cu puf de ou are nveoie de ou proaspat. Supa cu puf de ou este prezentata astfel complet pe ladysblog.ro.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*