Se reinfiinteaza KGB-ul sub denumirea MGB

Reinfiintarea KB face parte dintr-un program complex al lui Putin. Ca de obicei, Ladys Blog va aduce informatii din domeniul geopoliticii. Prin reinfiintarea KGB cu oul nume MGB se doreste intarirea si dezvoltarea serviciului de informatii al Moscovei. Separat de KGB va functiona in continuare FSB-ul. Noua denumire a KGB-ului  nu va fi, bineinteles, cea veche. Noua denumire a KGB va fi Ministerul Securitatii Statului (MGB).

Noua structura de informatii va fi mascata si nu va avea deniumirea KGB. Este o miscare supriza a lui Putin ce are insa la final infiintarea unui „nou KGB”. Putin se pregateste de alegerile din 2018. Ca sa fie lucrurile la locul lor, in Rusia se va reinfiinta Ministerul Securitatii Statului (MGB), rezultat in urma comasarii FSB, Serviciului Federal de Paza a Granitelor si SVR (Serviciul de Informatii Externe). Este infiintat un minister special care va masca aparitia KGB-ului structura ce cuprindea toate serviciile. Din nou, asemenea vechiului KGB, cele trei servicii vor fi puse sub comanda unica. in subordinea directa a presedintelui ramâne totusi SPP-ul local.

Putin se pregateste de alegerile din 2018. Ca sa fie lucrurile la locul lor, in Rusia se va reinfiinta Ministerul Securitatii Statului (MGB), rezultat in urma comasarii FSB, Serviciului Federal de Paza a Granitelor si SVR (Serviciul de Informatii Externe). Este infiintat un minister special care va masca aparitia KGB-ului structura ce cuprindea toate serviciile. Din nou, asemenea vechiului KGB, cele trei servicii vor fi puse sub comanda unica. in subordinea directa a presedintelui ramâne totusi SPP-ul local.

”Daca inainte agentii FSB doar aduceau sprijin anchetelor, acum vom fi insarcinati cu gestionarea progresului acestor anchete din momentul aparitiei acuzatiilor penale pâna când cazul ajunge in instanta”, a declarat o sursa din FSB pentru acelasi ziar din Rusia.

Putin intareste astfel serviciile secrete ale Rusiei si le ofera puterea sa efectueze anchete si urmariri penale proprii. Structura ar urma sa se ocupe si de cazurile de coruptie la nivel inalt. Ideea este insa una foarte costisitoare. Comasarea tuturor serviciilor ar duce costuri de aproximativ un miliard de euro. O problema ar putea fi si refuzul actualilor membri ai serviciilor de a se alatura unei structuri care ar functiona pe aceleasi principii precum KGB-ul.

KGB-ul din timpul URSS-ului – politia secreta (KGB) – avea aproximativ 1.000.000 de angajati. Un milioan de angajati „sub arme” care se ocupau de fapt de sionajul intern in principal. Erau pregatiti pentru a face fata revoltelor, erau arondati la diferite divizii si erau persoane dotate cu armament si mijloace de comunicare eficiente.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*