SANDVIŞURI CU OUĂ DE PREPELIŢĂ

Reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă tocmai bună pentru un aperitiv deosebit. Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât acestea. Consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate în tratarea diverselor afecţiuni sau pentru menţinerea stării de sănătate.

Beneficii ouă prepeliţă

Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active: Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Pe cât este de mic, oul de prepeliţă conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

Reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă

Reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă pe care o recomandăm ca aperitiv.

Ingrediente reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă

 16 ouă de prepeliţă, 8 felii de pâine prăjită, o lingură de muştar, 100 g unt, sare, piper şi zeamă de la ½ de lămâie. Reţeta este pentru 4 porţii. 

Preparare SANDVIŞURI CU OUĂ DE PREPELIŢĂ

Punem în tigaie la topit 50 g unt, adăugăm muştarul, sarea, piperul şi zeama de lămâie.

Ungem pâinea cu sosul rezultat şi o aşezăm pe un platou, apoi adăugăm restul de unt la topit, peste care punem ouăle şi facem 16 ochiuri.

După aceea, aşezăm peste fiecare felie de pâine câte 2 ochiuri. Este un sandviş foarte gustos şi aspectuos.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*