Reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă tocmai bună pentru un aperitiv deosebit. Ouăle de prepeliţă, deşi sunt de două ori mai mici decât ouăle de găină, au o valoare nutriţională de patru ori mai mare decât acestea. Consumate fierte sau crude, ouăle de prepeliţă aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate în tratarea diverselor afecţiuni sau pentru menţinerea stării de sănătate.
Beneficii ouă prepeliţă
Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active: Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. Pe cât este de mic, oul de prepeliţă conţine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.
Reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă
Reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă pe care o recomandăm ca aperitiv.
Ingrediente reţetă sandvişuri cu ouă de prepeliţă
16 ouă de prepeliţă, 8 felii de pâine prăjită, o lingură de muştar, 100 g unt, sare, piper şi zeamă de la ½ de lămâie. Reţeta este pentru 4 porţii.
Preparare SANDVIŞURI CU OUĂ DE PREPELIŢĂ
Punem în tigaie la topit 50 g unt, adăugăm muştarul, sarea, piperul şi zeama de lămâie.
Ungem pâinea cu sosul rezultat şi o aşezăm pe un platou, apoi adăugăm restul de unt la topit, peste care punem ouăle şi facem 16 ochiuri.
După aceea, aşezăm peste fiecare felie de pâine câte 2 ochiuri. Este un sandviş foarte gustos şi aspectuos.