
Reteta clasica de salata de vinete. O reteta simpla de salata din vinete inspirata din cartea de bucate Sanda Marin. Perioada vinetelor o cunoasteti si va recomandam sa realizati aceasta reteta de salata cu vinete cumparate din piata. Salata din vinete poate fi realizata si cu vinete conservate dar rezultatele nu sunt aceleasi.
Reteta de salata de vinete simpla. O reteta de salata pe care o puteti realiza cu usurintadupa ce ati reuşit sa coaceti vinetele. Reteta de salata din vinete are la baza indicatiile din cartea de bucate Sanda Marin. Este cea mai simpla reteta de salata din vinete dar si cea recomandata pentru perioada de post sau de regim.
Reteta salata vinete
3 vinete mijlocii, 150 g ulei, o lingură oţet, sare.
Pătlăgelele vinete se coc pe jăratic sau pe flacără, la gaz. Se ţin pe foc iute până încep să se moaie şi se înegreşte coaja. Cât sunt încă fierbinţi, se curăţă cu grijă de coajă, se spală bine în apă rece, ca să nu rămână nici cea mai mică fărâmitură de coajă înegrită, şi se pun pe un fund de lemn. Se apasă cu mâna ca să se scurgă apa din ele şi se toacă cu un cuţit de lemn. Se pun într-un castron, se sărează şi se bat bine cu furculiţa sau cu o lingură de lemn, punând ulei îndeajuns.
Oţet şi ceapă tăiată mărunt se pun după gust. La începutul verii când vinetele sunt încă scumpe, se sporesc cu dovlecei fierţi, în părţi egale, în felul următor: se aleg dovlecei tineri, fără seminţe, se rad de coajă şi se pun la fiert în apă sărată. Când sunt gata, se pun într-o pânză să se scurgă bine de apă, cel puţin o oră. După ce s-au scurs, se toacă împreună cu vinetele şi se pregătesc ca mai sus.