Rutina ta de skincare în noul sezon

Dacă nu intuiești nevoile tenului tău în funcție de anotimp, te ajutăm noi. Am descoperit un test ingenios care te ajută să afli ce trebuie să schimbi în rutina de skincare în noul sezon.

Cuvântul-cheie în orice anotimp este hidratarea, însă ai nevoie de explicații suplimentare despre cum să o introduci în rutina ta. Mai ales dacă ai tenul mixt, întotdeauna va trebui să acorzi o atenție diferită anumitor zone de pe față. Cum afli exact de câtă hidratare este nevoie? Făcând acest test ingenios care te ajută să afli ce să schimbi în rutina de skincare în noul sezon.

Ce trebuie să schimbi în rutina ta de skincare în noul sezon

Ideea ne-a luat prin surprindere și am descoperit-o la beauty editorul Emily Ferber, ITG. Tot ce trebuie să îți procuri pentru a realiza testul este o mască hidratantă de tip șervețel, cu acțiune îndelungată, căci trebuie să o lași pe față aproximativ 40 de minute. Iar dacă tot urmează să îți acorzi atât de mult timp, cât timp acționează masca îți poți face ritualul tău uzual de relaxare, poți asculta muzică sau te poți uita la serialul preferat.

Primul pas este, desigur, să aplici masca pe tenul curat. „Las-o să acționeze cam 40 de minute. Ar trebui să fie timp suficient pentru ca serumul să se absoarbă în piele – iar acesta este scopul”, spune Emily.

Următorul (și ultimul) pas este să verifici masca, înainte să o îndepărtezi de pe față. „Pune mâna pe ea. Unde s-a uscat mai întâi? Unde este încă umedă? Folosește aceste indicii ca un barometru pentru zonele în care trebuie să adaugi mai multă hidratare pe față”, explică editorul.

În mod logic, zonele care au cerut mai multă hidratare au absorbit tot serumul din sheet mask, iar în urmă a rămas șervețelul uscat. Pe acele zone te sfătuim să aplici o formulă mai hidratantă decât de obicei, în noul sezon. Acolo unde masca a rămas mai umedă, poți aplica o formulă mai light, chiar și iarna.

De ce este util acest test? Ei bine, mai ales în cazul în care ai tenul gras sau mixt, știi deja că excesul de sebum nu indică neapărat un exces de hidratare. Pielea are tendința să producă un exces de ulei mai ales în cazul în care este însetată. Însă nici nu te sfătuim să o bombardezi cu formule grase, doar pentru că secretă un surplus de sebum. Știm, oricine ar fi confuz la auzul acestor explicații, însă tocmai de aceea îți recomandăm să faci testul cu masca. Să nu mai menționăm că este un motiv în plus să iei o pauză de relaxare de 40 de minute.

 

Citeste mai departe articolul pe: Un test ingenios te ajută să afli ce trebuie să schimbi în rutina ta de skincare în noul sezon

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*