Ritual greșit de curățare a tenului

Curățarea este pasul cel mai important pentru un ten frumos și sănătos, tocmai de aceea trebuie să te asiguri că o faci corect. Iată ce poți greși în ritualul tău de curățare, și cum să îți dai seama dacă rutina ta îți agresează pielea.

Atunci când nu îți cureți corespunzător tenul, poți avea surprize neplăcute a doua zi, precum o erupție acneică sau o iritație. Însă este posibil să fii și la cealaltă extremă, adică să îți cureți prea des și prea agresiv pielea. Iată care sunt simptomele și câteva reguli după care să te ghidezi în rutina zilnică de îngrijire.

Ritual greșit de curățare a tenului

Indiferent ce tip de ten ai, trebuie să îl cureți cel puțin o dată pe zi, potrivit AllureÎn general, seara este imperios să dai jos machiajul și impuritățile acumulate pe piele pe tot parcursul zilei.

Pe de altă parte, contrar majorității opiniilor de până acum, este discutabil dacă este bine să cureți tenul și dimineața. „Nu este nevoie să îți re-speli fața dimineața, căci nu este nimic de îndepărtat, precum machiajul sau crema de protecție solară”, spune esteticianul Athena Heweett. „Uleiul natural produs de corp este bun pentru piele – îi asigură o primă barieră de protecție împotriva factorilor externi pe parcursul zilei”, explică Hewett.

Dermatologul Loretta Ciraldo nu este de aceeași părere. „Curățarea de două ori pe zi a tenului îndepărtează poluarea și iritanții la care pielea noastră este expusă 24/7 – chiar și atunci când dormim”, spune Ciraldo.

Cea mai bună metodă de a afla de câte ori pe zi trebuie să îți cureți tenul este să fii atentă la nevoile lui. Dacă pielea te strânge și ai senzația de uscăciune dimineața, sari peste cleanser. Curățarea este excesivă în acest caz și îți poate sensibiliza tenul.

Atenție la produsele de curățarea tenului

Produsele pe care le folosești pentru curățare trebuie să fie și ele adaptate nevoilor tenului tău. „Spălarea excesivă rezultă adesea din folosirea unui cleanser prea dur pentru pielea ta”, explică Ciraldo. „Observ des acest lucru cu o mulțime de cleansere pentru acnee”, spune dermatologul.

Este foarte simplu să greșești. Dacă impuritățile și uleiul se blochează în pori și duc la apariția acneei, atunci instinctul tău va fi să cureți cât mai bine pielea. Totuși, „produsele care usucă tind să determine pielea să compenseze, producând mai mult ulei”, spune Ciraldo. Sebumul nu determină nivelul de hidratare al pielii, așa că nu sări peste acest pas chiar dacă ai tenul gras. În plus, cele mai bune cleansere pentru acest tip de ten sunt cele care conțin acid salicilic. Acesta exfoliază gentil pielea, reducând șansele apariției coșurilor și astupării porilor, fără să agreseze sau să irite.

Ce să faci dacă ți-ai agresat pielea exagerând cu produsele de curățare

Dacă îți recunoști propriile greșeli în cele de mai sus, iar pielea ta este sensibilizată, uscată sau iritată, este momentul să intri la o dietă de produse. „Nu aplica nimic pe piele timp de câteva zile”, sfătuiește Hewett. Singurele excepții sunt cleanserele pe bază de ulei, care nu afectează bariera cutanată.

Citeste mai departe articolul pe: Cum îți dai seama dacă urmezi un ritual greșit de curățare a tenului

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*