Reţete şalău cu maioneză şi file de şalău pane

Două reţete din şalău: şalău cu maioneză şi file de şalău pane. Reţeta şalău cu maioneză şi reţeta pentru fileu de şalău pane poartă semnătura cunoscutei Sanda Marin. Reţetele din şalău folosesc în cantitate un şalău de aproximativ 1 kg.

Reţeta pentru şalău cu maioneză şi reţeta pentru file de şalău sunt propuse de Lady’s Blog şi inspirate din celebra carte de bucate a cunoscutei Sanda Marin. Carnea de peşte, in special șalăul, reprezintă o sursa importanta de proteine (100 gr. de șalău = 20 gr. proteine), calciu (asigura sănătatea sistemului osos), acizi grași omega 3 (care nu pot fi produși in organism si sunt indicați cu precădere persoanelor cu boli cardiovasculare si autoimune), fosfor, potasiu, magneziu (fortifică sistemul imunitar), fier (previne anemia), conținând totodată vitamina C si întregul complex de vitamina B care contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos, a ficatului si a tractului gastro-intestinal.

Reţetă şalău cu maioneză

Se fierbe şalăul. Se scurge bine de apă, se scot cu grijă toate oasele. Carnea se desface mai uşor când peştele este cald. Se scoate carnea cât mai întreagă. Se aşază pe o farfurie lungă de forma peştelui, se toarnă deasupra un sos de maioneză. Alături de şalăul cu maioneză, se pun împrejur, după gust şi după posibilitate, foi de salată verde, aspic, gâturi de raci, feliuţe de castraveţi în oţet etc.

Reţetă fileu de şalău pane

1 şalău de 1 kg, 2 ouă, 2 linguri făiuă, 3 linguri de pesmet, sare, 100 g ulei.

Se curăţă un şalău mijlociu. Se taie capul şi coada. Se desface exact în două, în lungirne. Se curăţă de piele, se scoate şira spinării şi se observă să nu mai rămînă oase. Se sărează şi se lasă să stea o jumătate de oră. Se dă prin făină, apoi prin ou şi prin pesmet şi se prăjeşte în ulei fierbinte. Fileul de şalău pane se serveşte cu maioneză sau cu lămâie.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*