Retete salate de cartofi

Trei retete de salate de cartofi inspirate din cartea de bucate Sanda Marin. De la reteta de salata de cartofi simpla si pana la reteta de salata din cartofi cu tarhon. Retetele de salata din cartofi pot fi servite separate sau alaturi de alta mancaruri. Salata din cartofi poate fi consumata si in perioada de post.

Cartofii utilizaţi in retetele de salata din acest articol trebuie cumparati in piata. Cartofii nu trebuie sa fie mari. Recomandat pentru salata din cartofi este sa utilizaţi cartofi care sa intre in causul palmei. Sunt cei mai buni cartofi. Nu se folosesc cartofii noi la aceste retete de salata.

Salata din cartofi

Reteta de salata din cartofi simpla. O reteta de salata usor de realizat.

1 kg cartofi, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, un praf de piper, sare muştar şi ceapă (facultativ).

Se fierb cartofii cu coajă şi încă fierbinţi se curăţă şi se taie în felii subţiri. Separat se pregăteşte sosul cu ulei, oţet, sare, piper, cu sau fără muştar, şi se toarnă peste cartofii încă fierbinţi, pentru ca aceştia să se îmbibe cu sos. După gust se pot pune felii subţiri de ceapă.

Salata cartofi cu ceapa

O reteta de salata din cartea de bucate Sanda Marin. O salata ce poate fi preparate cu usurinta in orice anotimp. Salata se prepara in doua etape si se serveste a doua zi cand se adauga maioneza.

1 kg cartofi, 4 cepe, ½ ceaşcă oţet îndoit cu apă, 1 lingură zahăr, sare. Pentru sos: 2 gălbenuşuri, 100 g ulei, 1 lingură zeamă de lămâie sau oţet, un praf de piper, sare.

Se fierb cartofii, se curăţă calzi, se taie felii şi se pun într-un carton. Se toarnă deasupra oţetul îndoit cu apă şi zahărul. Se taie cepele felii foarte subţiri, se amestecă cu cartofii, se pune sare, se acoperă şi se dă la rece.

A două zi se face o maioneză din două gălbenuşuri, cu ulei, sare, piper, zeamă de lămâie sau oţet. Se subţiază cu apă atât, cât să se poată amesteca uşor cu salata de cartofi. Se potriveşte gustul sărat şi acru. Este foarte gustoasă.

Salata cartofi cu tarhon

O salata aromata cu cartofi. Aceasta reteta de salata are ca principal condiment tarhonul.

1 kg cartofi, 1 gălbenuş, 1 linguriţă muştar, 1 linguriţă zahăr, 100 g ulei, 1 lingură zemă de lămâie sau oţet, sare, 1 lingură pătrunjel verde şi mărar tocat, câteva foi de tarhon.

Se fierb cartofi chifle, se curăţă şi se taie potrivit de subţiri. Se face o maioneză cu muştar, bine potrivită de sare şi oţet sau lămâie, la care se adaugă zahărul, mărar şi pătrunjel verde tocat mărunt şi puţin tarhon. Se amestecă cu cartofii, se aşează în salatieră şi împrejur se pun felii de roşii sau ardei cruzi tăiaţi mărunt.

Retetele de salata cu cartofi sunt inspirate din cartea de bucate Sanda Marin si recomandate de Ladys Blog.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*