Retete salate cu fasole

Trei retete de salata cu fasole. Salatele cu fasole sunt recomandate pentru diabetici. Retetele de salate cu fasole din acest articol sunt inspirate din cartea de bucate Sanda Marin. Trei retete extreme de cunoscute din bucataria romaneasca interbelica pe care le regasim si in meniul balcanic. Toate aceste retete de salate au la baza retetele din cartea de bucate Sanda Marin.

Fasolea este un aliment recomandat in regimuri dar mai ales pentru diabetici. Fasolea din aceste retete de salata este recomandat sa o cumparati de la tarani din piata. Fasolea trebuie aleasa cu atenţie inainte de a purcede la realizarea retetrlor de salata.

Salata de fasole boabe

O reteta de salata usor de realizat. Cu ingredient la indemana. Reteta de fasole boabe poate fi consumata si in perioda de post dar si pentru persoanele aflate la regim.

 500 g fasole boabe, 1 morcov, 1 pătrunjel, 3 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, câteva măsline, sare.

Se fierbe fasolea cu un morcov, pătrunjel şi o ceapă. Când este gata, se scurge bine, se scoate zarzavatul şi, cât este încă fierbinte, se adaugă sarea şi se amestecă cu sosul de oţet şi ulei, pregătit separat. Se adaugă măsline şi felii de ceapă (după dorinţă).

Salata cartofi si fasole boabe

500 g cartofi, 250 g fasole boabe, 2 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare.

Se amestecă fasolea şi cartofii fierţi şi se pregăteşte salata ca mai sus.

Salata fasole verde

O reteta usor de realizat. Salata de fasole verde utilizeaza ca ingredient principal fasolea pastai (verde). Fasolea grasa trebuie cumparate de la piata pentru a va asigura de savoare si gust pentru reteta de salata din fasole verde.

1 kg fasole grasă, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, 2 — 3 căţei de usturoi.

Pentru salată se preferă fasolea grasă. Se curaţă, se spală şi se pune la fiert cu apă fierbinte şi puţină sare. Când este gata, se scurge foarte bine de apă şi se amestecă cu sosul de ulei, oţet şi sare. După gust se adaugă mujdei de usturoi.

 

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*